muta nikolic cz rad

Nikolić: Mi smo košarkaška nejač Srbije

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić izjavio je danas da se klub nalazi u nezavidnom položaju pred evropski debi protiv Panioniosa i da je sramota da država ne pomaže jedinog predstavnika Srbije u Evrokupu. 
-Nismo očekivali da ćemo biti ispraćeni ‘kićenom buklijom’ u Atinu, ali sramota je da danas počinjemo takmičenje kao jedini predstavnik Srbije, a da nas do ovoga časa, od početka priprema, ama baš niko nikada nije pitao treba li nam išta. Od danas ulazimo u okršaje sa stabilnim klubovima, finansijski potkovanim za početnih deset rundi koje slede. Kroz prizmu budžeta posmatramo, mi smo košarkaška nejač Srbije – rekao je Nikolić.
On je dodao da je neshvatljivo da Radnički u Atinu otputuje u sopstvenoj režiji.
-I sledeći put ćemo iz svog džepa da platimo sve troškove, ali neka nam onda neko iz države jasno kaže da Kragujevac nije Srbija, da Radnički nije srpska košarka, bez uvijanja. Svi naši dosadašnji apeli da uopšte predstavimo probleme, a kamoli nađemo i rešenje, apsolutno su neuspešni. Apelujem i iz Atine da kao predstavnik Srbije u Evrokupu zaslužujemo tretman kao i drugi naši klubovi koji takođe putuju, a za razliku od nas, imaju već sklopljene ugovore sa „Er Srbijom“ – poručio je Nikolić.
Trener Radničkog navodi da, uprkos svim nedaćama, niko u klubu nije obeshrabren ili demotivisan, već da je reč o revoltu koji tinja od početka priprema.
-Za ova dva meseca intenzivnog rada, imali smo uspone i padove, ali svaki dobar rezultat i uspeh u ovim okolnostima nastaju iz entuzijazma, od uprave i stručnog štaba do igračkog pogona. Svetlosnu godinu smo udaljeni od finansijske podrške koju imaju drugi predstavnici Srbije u Evropi. Ja sam uvek bio zagovornik naše košarke, biću neskroman pa ću da kažem da sam mnogo i pružio srpskoj košarci. Zato smatram da sam pozvan da pitam: da li su Radnički i Kragujevac potrebni našoj košarci ili se sve svelo samo na Beograd? Želim da verujem da u ime kluba zaslužujem makar pošten odgovor – zaključio je Nikolić.

Povezana vest:  Zvezda i dalje u igri