boskovic

Počinju kvalifikacije za EP, Bošković očekuje pobede

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković objavio je danas spisak od 20 igračica za predstojeće kvalifikacione duele za Evropsko prvenstvo 2014. Godine. Srbija će u sredu, 23. oktobra od 18.00 igrati protiv Švajcarske u Vrnjačkoj Banji, dok će se četiri dana kasnije u istom terminu u Ljubljani sastati sa Slovenijom. 
Na spisku su golmani: Katarina Tomašević (Nant), Jovana Risović (Radnički) i Ana Kačarević (Jagodina); 
bekovi: Sanja Damnjanović (Viborg), Biljana Filipović (Nica), Jovana Stoiljković (Avr), Andrea Lekić (Vardar), Kristina Liščević (Mec), Jelena Erić (Astrahanka), Jelena Popović (Nant), Jelena Živković (Podravka) i Marina Dmitrović (Vardar); 
krila: Svetlana Ognjenović (Mec), Jelena Nišavić (Jagodina), Ivana Milošević (Radnički) i Katarina Krpež (Krim); 
pivoti: Dragana Cvijić (Budućnost), Sanja Rajović (Lokomotiva), Slađana Pop-Lazić (Besanson) i Marija Lojpur (Vardar). 
Selektor Bošković je izjavio da će kvalifikacione utakmice za kontinentalni šampionat služiti kao priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u decembru. 
-Očekujemo pobede u obe utakmice, bez obzira što gostujemo Sloveniji. To je početak priprema za Svetsko prvenstvo, nadamo se da će sve proći u redu i da se nijedna devojka neće povrediti. Ovo će biti samo jedan stepenik pred decembar i početak Svetskog prvenstva – rekao je Bošković.
Evropsko prvenstvo održaće se 2014. godine u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Povezana vest:  KUP IZAZIVAČA, Brković: Partizan bolji od Međimurja i može da ide dalje