osijek arsoviceva i sekariceva
Arsovićeva i Šekarićeva na pripremama u Osijeku
 
Olimpijke u streljaštu Andrea Arsović (Partizan) i Jasna Šekarić (Crvena zvezda) su na pripremama u Osijeku u okviru programa Olimpijskog komiteta Srbije “Rio 2016” i ostaće na strelištu Pampas do petka da bi već za vikend učestvovale u prvom Kupu SS Srbije vazdušnim oružjem u u Novom Sadu.
– Uslovi su izvanredni, i treniramo dva puta dnevmo – kaže Dragan Donević trener reprezentacije i Andree Arsović u Partizanu .- Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije na podršci našem programu, jer bez te pomoći ne bismo mogli da  se dobro pripremimo za finale Svetskog kupa u Minhenu od 6. do 12. novembra na kome Andrea Arsovoć gađa sa oba oružja, tako da u Osijeku trenira i MK i vazdušnom puškom, a Jasna Šekarić vazdušnim pištoljem. Planiramo i učešće na turniru u Solinu kraj Splita do 25. do 27. oktobra koje će nam biti poslednji test pred okršaje za kristalne globuse ISSF u finalu Svetskog kupa. Mnogo nam je pomogao i SS Srbije u logističkoj podršci za ove pripreme.
U finalu Svetskog kupa u muškoj konkurenciji MK puškom trostav učestvovaće Nemanja Mirosavljev, a u ženskoj sa oba oružja, MK i vazdušnom puškom Andrea Arsović, a  samo vazdušnom puškom Ivana Maksimović.
Pištoljem, sa oba oružja (MK i vazdušni pištolj) gađaće Andrija Zlatić i Zorana Arunović, a vazdušnim pištoljem Jasna Šekarić.
Ivana Maksimović je na pripremama sa mladom Marinom Simić i trenerom reprezentacije Mirom Maksimović u Dortmundu, a Zorana Arunović sa trenerom Jelenom Arunović radi u centru francuskog streljaštva u Bordou.
Olimpijci Andrija Zlatić bronzani sa OI u Londonu prošle godine i Damir Mikec su kao gosti Olimpijskog komiteta SAD na pripremama u olimijskom trening centru u Koloradu. Sve ove pripreme su deo programa koji podržava  OK Srbije.
Povezana vest:  Milenko Sebić sportista godine u Trsteniku