svetislav_pesic_cz_bud

FINALE KUPA

Pešić: Partizan nas je naterao da budemo bolji

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić izjavio je danas uoči početka finala plej-ofa da Partizan ima bolju ekipu, ali da i njegov tim ima dobre argumente u toj borbi i veliki motiv da napravi iznenađenje.

-Oni su bolja ekipa, imaju kontinuitet i napravljen sistem. Tu su crno-beli svakako u prednosti. Ipak, plej-of ima svoje zakonitosti i mi želimo da iskoristimo svoje potencijale koji nisu beznačajni – rekao je Pešić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Strateg crveno-belih kazao je da je Zvezda plasmanom u finale plej-ofa već napravila uspeh, ali da to ne znači da će se zadovoljiti ovim rezultatom.

Povezana vest:  Teodosić i Klipersi pobedili favorita Hjuston

-Za prvi meč imamo dosta dobre argumente i pravo na optimizam. Partizan je, na neki način, naterao i nas da razmišljamo kako da napredujemo i da pobedujemo. I u poslednja dva meča sa crno-belima smo pokazali da možemo da budemo ravnopravan rival – objasnio je trofejni stručnjak.

Pešić je istakao i da veoma ceni mlađeg kolegu sa klupe Partizana Vladu Jovanovića, koji je, prema njegovom mišljenju, promenio stil igre tog tima.

-Vlada je pokazao karakter i vidi se da ima svoj pravac. Na fantastičan način je vodio i mladu reprezentaciju. Tačno je da još nema taj autoritet koji je godinama gradio njegov prethodnik Duško Vujošević, ali je Vlada promenio igru crno-belih za ove dve sezone – naveo je on.

Povezana vest:  Dušan Kecman zadovoljan pobedom nad Heliosom

Pešić je dodao i da ne misli kako će odsustvo Partizanovog centra Raška Katića, koji je bolestan, značajno uticati na finalnu seriju.

-Katić je dobar igrač, koji mnogo napredovao i selektor Duda Ivković trebalo bi dobro da razmisli o njemu. Ipak, Partizan ima sistem i nikada nije zavisio od jednog igrača – rekao je Pešić.

Povezana vest:  NLB LIGA, Krka sama na vrhu, Radnički prišao prvoj četvorci

Kapiten crveno-belih Vuk Radivojević ocenio je da je ekipa prošla težak i dugačak put od avgusta prošle godine do danas.

-Momci su stvarno sve izdržali, samo mi znamo šta smo prošli. Realno, ovo po imenima, nije najbolja ekipa koju je Zvezda imala prethodnih godina. Ipak, cele sezone forsirali smo timsku igru i protiv Radničkog u polufinalu dokazali da smo prava ekipa – rekao je Radivojević.

Finalna serija plej-ofa Superlige igra se na tri dobijene utakmice, a prvi meč je sutra od 20 sati u Pioniru, kada će domaćin biti crno-beli.