eurocup_basket

Grujin: Nejasno zašto je Zvezda predložena za Evrokup

 

Predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin izjavio je danas da će taj klub poštovati odluku Jadranske lige da Crvenoj zvezdi dodeli mesto u Evrokupu, iako ne zna po kom osnovu su Beograđani to zaslužili. Skupština regionalne lige jednoglasno je odlučila da podrži Zvezdu u njenim pokušajima da stekne pravo igranja u kvalifikacijama u Evrokup, iako je Radnički sezonu završio na osmom mestu, dve pozicije bolje od crveno-belih.

-Nije nam jasno po kojem je kriterijumu predložena beogradska Zvezda, slabije plasirana od Radničkog u poslednjoj sezoni. Nismo zadovoljni tom odlukom ali, poštovaćemo je svesni svog statusa na Jadranu. Ovakav potez biće nam dodatni podstrek da u narednoj sezoni, za koju se već spremamo, rezultatski dođemo do pozicije koja vodi u evropsko takmičenje – rekao je Grujin.

Povezana vest:  Slovenija nema para za EP, vlada očekuje nižu cenu

Do ove situacije došlo je pošto je Široki odustao od evropskog takmičenja, a Kragujevčani, iako bolje plasirani, preskočeni u dodeli upražnjenog mesta.

-Nas niko nije kontaktirao, ni pre, niti posle skupštine u Ljubljani. Iskreno, nadali smo se da ćemo dobiti pozivnicu da učestvujemo u kvalifikacijama. To bi bilo priznanje za naš rad u prethodne tri godine, ali i status stabilnog ABA ligaša – rekao je Grujin.

Povezana vest:  Seniorska reprezentacija Srbije trenirala u Nokia areni

On je dodao da Kragujevčani ne žele da zavise od bilo čijeg odustajanja, kao i da nije potrebna „milostinja bilo koje instance ili ljudi koji donose odluke“. Grujin je pojasnio poziciju svog kluba u Jadranskoj ligi i rekao da je Radnički „samo“ učesnik, koji nema svoje mesto u skupštini lige i mogućnost donošenja odluka.

-Da ne bude nejasnoća, mi nismo vlasnici akcija ove lige. Već sada mogu da najavim da ćemo nakon četvrte sezone u ABA ligi, sa još boljim rezultatima za koje se spremamo, posećenošću naše dvorane koja se uvećava iz sezone u sezonu, a naposletku i zbog popularnosti košarke u Šumadiji, imati još snažnije argumente da zatražimo od čelnika Lige da i kragujevački Radnički postane član skupštine – rekao je Grujin.

Povezana vest:  Zvezda dobila derbi protiv Partizana, Radnički lako sa FMP

Nakon poslednje skupštine Jadranske lige poznati su i svi učesnici za narednu sezonu – Partizan, Radnički i Crvena zvezda iz Srbije, Olimpija i Krka iz Slovenije, Cedevita, Cibona, Split i Zadar iz Hrvatske, Široki i Igokea iz BiH, Budućnost iz Crne Gore, MZT i Makedodnije i mađarski Solnok, koji menja Makabi.