novak_djokovic_rim1

ROLAN GAROS 2012

Ðoković: Želim da uživam i pripremim se za finale

 

Novak Ðoković je posle trijumfa nad Švajcarcem Rodžerom Federerom rekao da je zadovoljan što je izborio pobedu bez izgubljenog seta za svoje prvo finale Rolan Garosa u karijeri.

-Uvek je teško igrati protiv velikog šampiona kao što je Federer. Zadovoljan sam što sam pobedio u tri seta, sada želim da uživam i pripremim se za finale – izjavio je Ðoković neposredno posle meča.

Povezana vest:  Jovanovski eliminisana u drugom kolu Gvangžua

Briljantni srpski teniser istakao je da današnji trijumf ima izuzetan značaj prvenstveno zbog samopouzdanja.

-Osećam se fenomenalno, a posebno me raduje što sam igrao svoj najbolji tenis. Svaki meč sa Federerom je izazov pun emocija, a ja sam od početka bio fokusiran i verovao u uspeh. On je pravio dosta grešaka, povremeno i zapretio, međutim, bio sam skoncentrisan, igrao najbolje što mogu i rezultat toga je ova pobeda – rekao je svetski broj jedan.

Povezana vest:  Ðoković: Predstavljaću Srbiju na najlepši način

Ðoković je podsetio da se uvek trudi da pruži maksimum protiv svagog rivala.

-hvala navijačima na podršci, naravno i mom timu, porodici i devojci. U finalu me čeka takođe veliki izazov, igram protiv čoveka koji je ovde u Parizu izgubio jedan ili dva meča u karijeri. Zna se ko je Nadal, veliki šampion Rolan Garosa, tako da ne treba sumnjati da predstoji velika i neizvesna borba. Međutim, ja idem na pobedu, kao i uvek – poručio je Ðoković, koji je na pragu da ostvari podvig i nakon 43 godine postane prvi sa četiri gren slema zaredom.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Udovičić: Srpski tenis ima budućnost

-Ne bežim od pomisli na tu istorijsku priliku, ali se ne opterećujem. Želim samo da igram najbolje što mogu, da imam energiju i samopouzdanje za novu pobedu – zaključio je Ðoković.