lester_mekejleb_par_olim24. KOLO NLB LIGE

Farmaceuti presudili Zvezdi, Partizan bolji od Radničkog

 

U 24. Kolu regionalne NLB lige juče su košarkaši FMP – a pobedili Bosnu a danas u Vršcu Hemofarm je naneo još jedan poraz ekipi sa Malgo Kalemegdana. U Pioniru ništa novo! Ekipa Duška Vujoševića deklasirala je kragujevački Radnički-

Posle meča u hramu košarke – Pioniru Miroslav Nikolić (Radnički) je kratko prokomentarisao utakmicu protiv Partizana, pošto se više bavio situacijom oko broja srpskih klubova u NLB ligi naredne sezone.

-Sa 10 pobeda smo osigurali opstanak u Ligi, pa je ova utakmica bila važnija da uigravam tim za domaće takmičenje. Pružili smo otpor koliko smo mogli, ali je Partizan u drugom poluvremenu bio snažniji, bolje skakao, što nismo izdržali. Dosta lopti smo izgubili na presing, ali to je realnost, da ovde izgubimo dvadesetak razlike.

Nikolić je zatim istakao da je sledeć kolo ključno u borbi Srbije i Hrvatske za klub više u NLB ligi: –Odmorio sam ekipu za mnogo važniju utakmicu za srpsku košarku protiv Cibone. Želimo da je pobedimo u Kragujevcu, a Partizan da dobije Cedevitu zbog koeficijenta. Žao mi je što će srpski klubovi da se bore da uđu tri plus jedan. Zagovarao sam priču da ostane 14 klubova, ali da bude pet srpskih. Nažalost, to se nije desilo, pa jedan mora da plati vajld kartu. Nezadovoljan sam što se ugasio Novi Sad, sada se gasi Kragujevac. Pričamo o podizanju južne pruge, da se ne igra samo u Beogradu… Nama će biti teško da uđemo među tri bez pojačanja. Mogli bismo da se borimo za četvrto mesto, ali onda bismo morali da platimo. Žao mi je ako se ugasi Kragujevac, zbog 5.000 ljudi – dodao je Nikolić.

Povezana vest:  Grad Beograd obezbedio uslove za izgradnju trenažne dvorane

Duško Vujošević nije komentarisao dešavanja na parketu koliko se okrenuo budućim danima tokom kojih Partizan očekuje čak tri utakmice do nedelje.

-Ovaj meč gledam u kontekstu svega što nas čeka u naredne dve nedelje. Već sutra putujemo za Sarajevo na meč protiv Bosne koja se grčevito bori za opstanak. Pravo posle, u sredu, idemo na Cedevitu u Zagrebu koja se bori za mesto u Evropi i koeficijent. Posle igramo sa Širokim, a onda sa Makabijem. Nije lako nabrojati, a ne otputovati – kazao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago zaustavio Golden Stejt

Trener crno-belih je istakao da je privilegija igrati u Partizanu, ali da su rivali uvek izuzetno motivisani i da je teško:

-Radnički je veoma ambiciozno i oštro igrao u odbrani, računali su da smo umorni i fizički i psihički potrošeni, što je istina. Tako će nas čekati i ostali timovi, posebno jer imaju motive. Ove godine smo možda imali jednu laku utakmicu, protiv Bosne u Beogradu, jer su imali mnogo povređenih igrača. Mi moramo sve to da igramo a da pazimo da ne dođe do povreda.

Vujošević je zatim odgovorio na izjavu kolege iz Radničkog, Miroslava Nikolića, koji je povodom Partizanovog rezultata u Evroligi istakao da jedino što računa „jeste fajnal-for“.

-Stvarno sam jako zadovoljan dosadašnjim rezultatima, osvajanje Kupa i plasman među osam u Evropi je idealan uspeh. Naravno, mi ćemo se boriti sve dok nas ne spreče, maksimalnom snagom. Vidim da ima pojedinaca koji smatraju da ovo što smo uradili nije uspeh… Onda je uspeh možda pobeda protiv Radničkog – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  ABA LIGA, Neredi na utakmici Levski - Partizan

 

Partizan – Radnički 85:62 (16:21, 23:13, 22:3, 24:25)

Partizan: Roberts 12, Mekejleb 12, Božić 15, Marić 4, Veseli 7, Kecman 6, Milošević 4, Rašić 15, Lešić, Mitrović 2, Đekić 3, Vraneš 5.

Radnički: Čakarević 4, Milosavljević 3, Aleksić 10, Pantić 6, Brkić 8, Šepa 9, Kotiševski 4, Urazmanov 6, Veljović, Mijatović 9, Stefanović 3, Kljajević.

Hemofarm – Crvena Zvezda 76:70 (20:19, 16:17, 16:9, 24:25)

Hemofarm: Despotović, Hil, Marković 13, Obrenović, Krstović 15, Šutalo, 3  Mačvan 9, Katić 17, Borisov 2, Marjanović 1, Petrović, Jagodnik 16.

Crvena Zvezda: Kešelj 12, Kikanović 2, Radosavljević, Rondović, Milošević, Nedović 4, Stević 13, Radivojević 6, Štimac 5, Bakić 9, Bjelica 19

Rezultati:

Petak (12. mart)

FMP – Bosna 89:80

Subota:

Zadar – Budućnost 83:78

Hemofarm – Zvezda 76:70

Helios – Zagreb 71:84

Partizan – Radnički 85:62

Široki – Cedevita 88:74

Nedelja (14. mart)

18,00: Cibona – Olimpija