pesic_i_jovanovic_svadja

Vlada Jovanović: Igrali smo požrtvovano i koncentrisano

 

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je posle večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom u trećoj utakmici finalne serije Superlige da je ključ trijumfa dobra energija njegovih košarkaša.

-Moram da pohvalim igrače koji su igrali jako požrtvovano I koncentrisano. Čestitam im na dobroj energiji, jer je u njoj ključ pobede – rekao je Jovanović novinarima posle pobede 78:72 čime su crno-beli poveli sa 2:1 u finalnoj seriji.

-Pred kraj smo imali veliki pad pri velikoj razlici, međutim mi igramo bez prvog centra Raška Katića – dodao je Jovanović.

Povezana vest:  NIS pokrovitelj dečjeg sportskog vikenda

Trener crno-belih je istakao Dominika Džejmsa i Dragana Milosavljevića jer su „podneli veliku sportsku žrtvu“.

-Džejms i Milosavljević su podneli veliku sportsku žrtvu jer nisu trenirali od prošle utakmice, kada su dobili nezgodne udarce u mišiće – kazao je Jovanović.

Trener Zvezde Svetislav Pešić ocenio je da je njegova ekipa „totalno zakazala u odbrani“.

-Večeras smo totalno zakazali u odbrani, a ona daje sigurnost igračima da donose dobre odluke u napadu. Primili smo 29 poena u drugoj četvrtini, a za poslednje dve ukupno toliko. Ipak, bili smo blizu da preokrenemo rezultat, ali je Partizan zasluženo pobedio – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Đilas: Srbija odustala od kandidature za EP 2015

Pešić je kazao da je suđenje bilo mnogo bolje nego na prethodnim „večitim“ derbijima.

-Suđenje je bilo dosta dobro, mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama. Sudije su dosta dobro kontrolisale sebe i utakmicu i zaslužio sam tehničku grešku koju sam dobio – kazao je Pešić.

On je rekao da su njegovi košarkaši bez razloga u nekim trenucima utakmice tražili pomoć sudija.

Povezana vest:  Mijatović odredio putnike za SP do 19 godina u Letoniji

-Partizan je u prvom poluvremenu imao 15 koševa iz kontranapada. Nismo izdržali pritisak i previše smo gledali posle kraja napada u pravcu sudija i bez razloga tražili nekakvu pomoć. Ostaje nam da se pripremimo i dobijemo sledeću utakmicu – kazao je Pešić.

Sledeća utakmica igraće se u petak u 20.00 u Železniku.