maljkovic_2012 

Maljković: Učinićemo sve da iznenadimo Crnu Goru
 
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je Crna Gora favorit u subotnjem kvalifikacionom meču za odlazak na prvenstvo Evrope, ali da će njena ekipa pokušati da napravi izenađenje i zabeleži pobedu.
-One su definitivno favorit broj 1, što smatraju i ostale kolege selektori u ovoj grupi. Mi smo ekipa koja je uprkos povredama četiri važne igračice nadomak plasmana na EP i da su sve zdrave verovatno bismo bili egal sa Crnom Gorom. Ovako mogu samo da obećam da ćemo učiniti sve da napravimo izenađenje i pobedimo – rekla je Maljković na konferenciji za medije u Kući kosarke.
Prethodni meč dve selekcije na Cetinju obeležili su brojni incidenti na tribinama, a Maljkovićeva je apelovala na beogradsku publiku da ne bude revanšizma i sve protekne u najboljem redu.
-Želim da imamo fantastično navijanje. Hoću da se navija na najbolji način za Srbiju, da se peva Srbiji, a ne da se vređa protivnik. To bi bila naša prva pobeda u subotnjem meču – poručila je ona.
Ona je dodala da joj je drago što su u prethodnim mečevima kvalifikacija dvorane u Smederevu i Kragujevcu bile veoma dobro ispunjene, što je, kako je navela, dokaz da ženska košarka ponovo postaje interesantna i uspešna.
Srpska reprezentativka Ana Dabović rekla je da je prezadovoljna dosadašnjim rezultatom u kvalifikacijama, iako ekipa nema dovoljno isustva.
-Mislim da smo dosta naučile iz prethodna dva poraza, očekujem punu dvoranu u subotu i verujem da možemo do pobede, ako ponovimo igru na meču sa Estonijom – izjavila je Dabović.
Srbija posle četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za šampionat Evrope koji će se naredne godine održati u Francuskoj ima skor od dve pobede i dva poraza, dok Crnogorke imaju maksimalan učinak. Meč petog kola između Srbije i Crne Gore igra se u suobotu od 20 sati u Hali sportova na Novom Beogradu.

 

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Dalasa, Portland pobedio Njujork