marina_miljkovic_1 (3)

Marina Maljković:Ključ pobede u zaustavljanju glavnih igračica

 

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je večeras da je ključ pobede nad Crnom Gorom (72:56) bila u zaustavljanju ključnih protivničkih igračcica.

-Znamo o kakvoj se ekipi radi, suvišno je trošiti reči o reprezentaciji Crne Gore. Uspeli smo da zaustavimo vodeće crnogorske igračice, koje imaju veće iskustvo nego naše. Za razliku od utakmice na Cetinju, odigrali smo kako smo se dogovorili i rezultat nije izostao – rekla je Maljković.

Ona je pohvalila večerašnji ambijent u Hali sportova i navijače, koji su, kako je istakla, najbolji na svetu.

Povezana vest:  DO 18 GODINA, Srbija – Litvanija 72:93

-Čeka nas težak posao u nastavku. Imamo malo odmora, iskoristićemo ga na pravi način, a zatim slede finalne utakmice i pokušaćemo da ih odigramo što je najbolje moguće – veli Maljković.

Najbolji pojedinac meča sa 22 poena i 11 skokova bila je Milica Dabović, posebno u trenucima kada se meč lomio i kada su Crnogorke u trećoj deonici uspele da povedu (34:32).

-Presrećna sam zbog pobede, mnogo nam znači. Hvala navijačima, bili su naš šesti igrač, bodrili su nas sve vreme. Sve što smo imali da kažemo, rekle smo na terenu – rekla je Dabović.

Povezana vest:  KSS: Izbeći susrete sa kosovskim selekcijama

Selektor Crne Gore Miodrag Baletić rekao je da se u njegovom timu osetio izostanak naturalizovane Amerikanke Ešaje Marfi.

-Znali smo da će biti teško. Nismo odigrali kako smo se dogovorili, izgubili smo značajnu utakmicu, Srbija je bila bolji rival večeras. Očekuje nas težak ritam, idemo u goste selekciji Poljske, koja ima ambicije da se nađe na EP i biće nam potrebno više koncentracije i bolja igra ako želimo da ostvarimo pobedu – rekao je posle meča Baletić.

Reprezentativka Crne Gore Ana Baletić takođe je navela da je ceo tim očekivao težak meč.

Povezana vest:  Španski košarkaši drugi polufinalisti olimpijskog turnira

-Srbija se celu godinu pripremala za kvalifikacije i svi znamo da ima odličan tim. Sopstvenim greškama dozvolili smo protivniku da se rezultatski odlepi i na kraju pobedi. U prvom meču dobile smo sa 17 razlike, sada izgubile sa 16 i mislim da smo u dobroj poziciji. Možda nam je ovakav poraz i bio potreban kako bi shvatili gde smo i šta treba da radimo u nastavku kvalifikacija – rekla je Baletić.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 7. jula na gostujućem terenu protiv Švajcarske.