dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (1)

Vujošević: U Evroligi nema slabih ekipa
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je danas da je njegov klub izvukao izuzetno tešku grupu, ali i da u Evroligi nema slabih ekipa.
Crno-beli će ove sezone igrati u D grupi protiv Barselone, moskovskog CSKA, Lijetuvos Ritasa, Bamberga i Bešiktaša, odlučeno je žrebom u Barseloni.
-U Evroligi nema slabih ekipa. Možda se svake godine zadesi jedna koja ima finansijske probleme, pa je u lošijem stanju i nije na nivou Evrolige. U našoj grupi nijedan tim nije takav i mislim da je uz C grupu, nešto teža od ostalih -rekao je Vujošević.
Trener crno-belih je istakao da grupu posebno teškom čini prisustvo šampiona Turske, koji je izabran iz šestog šešira.
-Sad bar znamo koji su nam protivnici i sa još većom energijom ljudi u klubu, nadam se i sponzora i zainteresovane države, radićemo na selekciji koja je u stanju da se bori u takvoj grupi. Izlišno je govoriti o kvalitetu CSKA i Barselone, poznato je da Nemci ulažu mnogo u košarku, dok je Lijetuvos naš stari poznanik. Dobro znamo sve timove osim Bešiktaša sa kojim se nije igralo u poslednje vreme – rekao je Vujošević.
Trener Partizana naglasio je da bi rukovodstvo Evrolige trebalo da ima bolje kriterijume prilikom odabira koja ekipa ide u koji šešir.
-Ne radi se o tendenciji, već o grešci u bodovanju koja može da dovede baš do ovako teške grupe. U svakom slučaju, borićemo se. Velika je promena i u sistemu takmičenja. Plasman u Top 16 donosi i veliki broj utakmica sa najboljim klubovima Evrope i svaka ima posebnu važnost. Svaka je, praktično, kvalifikaciona, čak i drugo mesto u grupi predstavlja veliku prednost. Promene su velike i njih bi trebalo razumeti -kazao je povratnik u crno-bele.
Vujošević je rekao da, kao i prethodnih godina, očekuje da navijači daju svoj doprinos uspesima Partizana.
-Ono što će Partizan krasiti, kao i do sada, jeste velika borbenost i ogromna podrška publike. Nadam da ćemo svoj deo obaviti, a da će publika to prepoznati i pomoći. Sad je momenat da i grad i država, ukoliko žele da imaju predstavnika u ovako elitnom takmičenju, pomognu kroz sponzorstvo i druge načine – zaključio je Vujošević.

 

Povezana vest:  Mačvan: Poštujemo Italiju, ali ne pokazujemo strah