dejan_bodiroga (4)Bodiroga u najboljoj ekipi Evrolige 

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga uvršten je u najbolju ekipu Evrolige u istoriji tog takmičenja, prema glasovima predstavnika medija i navijača. 
Na zvaničnom sajtu Evrolige objavljeno je da su u izbor za najbolji tim ušli košarkaši koji su igrali od 21. oktobra 2000. godine, odnosno od prve utakmice Evrolige, a da je glasanje trajalo do poslednje utakmice ovosezonske Top 16 faze najkvalitetnijeg klupskog takmičenja. 
Pored Bodiroge, u najbolju ekipu Evrolige uvršteni su Dimitris Dijamantidis, Džej Ar Holden, Šarunas Jasikevičijus, Trajan Lengdon, Huan Karlos Navaro, Teo Papalukas, Entoni Parker, Ramunas Šiškauskas i Nikola Vujčić. 
Navodi se da je bivši reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore bio najdominantniji igrač decenije u Evroligi i da je osvojio sve što je mogao. Bodiroga se okitio titulama prvaka Evrope 2002. sa Panatinaikosom i 2003. godine sa Barselonom, a oba puta bio je najkorisniji igrač (MVP) Fajnal-fora. 
Prilikom izbora za najbolju ekipu Evrolige ukupno je izbrojano više od 1,25 miliona glasova upućenih preko interneta, a ispunjeno je više od 125.000 anketnih listića.

Povezana vest:  NLB LIGA, Porazi Partizana i Zvezde, pobede Hemofarma i Radničkog