Određeni šeširi za kvalifikacije 

evropska_rukometna_organizacija_logoEvropska rukometna federacija saopštila je sastav šešira uoči žreba kvalifikaconih grupa prvenstva Evrope za rukometaše, koje će biti održano u Srbiji 2012. godine. 
Žreb će biti održan u Gradskoj skupštini Beograda 12. aprila, a u kvalifikacijama će učestvovati 28 nacionalnih selekcija. Direktno pravo učešća na prvenstvu imaju branioci titule Francuzi i Srbija kao domaćin šampionata. 
U prvom šeširu su Hrvatska, Danska, Poljska, Nemačka, Norveška, Švedska i Mađarska i selekcije tih zemalja biće nosioci grupa. 
U drugom šeširu su Španija, Island, Češke, Slovenija, Rusija, Slovačka i Makedonija, a u trećem Austrija, Crna Gora, Belorusija, Ukrajina, Rumunija, BiH i Holandija ili Portugalija. 
Pošto Holanđani i Portugalci na listi EHF imaju isti broj bodova, žrebom će neposredno pre izvlačenja grupa biti određeno koja će od te dve selekcije biti u trećem, a koja u četvrtom šeširu. 
U poslednjem šeširu biće Holandija ili Portugalija, Švajcarska, Grčka, Litvanija i pobednici tri grupe kvalifikacija u kojima učestvuju najslabije rangirane evropske selekcije. 
Učesnici kvalifikacija biće razvrstani u sedam grupa sa četiri tima, a igraće se po dvostrukom bod sistemu. Plasman na prvenstvo Evrope izboriće dve prvoplasirane ekiope iz svake grupe. 
Kvalifikacione utakmice biće odigrane između 27. oktobra ove i 11. juna naredne godine. 
Prvenstvo Evrope biće održano od 17. do 29. januara 2012. godine, a utakmice će biti igrane u Beogradu, Vršcu, Novom Sadu i Nišu.

Povezana vest:  Kosovski savez primljen u članstvo EHF