maljkovic_2012

Maljković: Svesni smo važnosti meča protiv Poljske

 

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljkovć izjavilia je danas da njene izabranice imaju veliku želju da se domognu plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine. Srbija sutra od 20 sati dočekuje selekciju Poljske u poslednjem kolu B grupe kvalifkacija za EP, a u slučaju pobede obezbediće učešće na šampionatu.

-Očekuje nas težak meč. Poljska je kvalitetan, snažan tim. Izuzetno su jake na centarskim, ali ništa manje opasne i na bekovskim pozicijama. Potreban nam je savršen mir, maksimalna koncentracija, jer smo svesni koliko nam ovaj meč važan i koliko radosti donosi pobeda. Čeka nas veliko finale, jer devojke su zbog ovoga naporno radile. Imaju ogromnu želju da pokažu koliko im znači plasman na EP – rekla je Maljković.

Povezana vest:  Nenad Krstić završio karijeru posle nove povrede kolena

U prošlom kolu na gostovanju u Švajcarskoj u timu zbog povreda nisu bile Sara Krnjić i Jelena Milovanović.

-Ovo je utakmica gde se zaboravlja na sve. Očekujem da sve igračice budu spremne za meč sa Poljskom, kao i veliku podršku navijača, baš onakvu kakva je bila u duelu sa Crnom Gorom. O ambijentu sa tog susreta priča košarkaška Evropa. Ovo je mlad tim, potrebna mu je pomoć sa tribina, ali želimo da to bude korektno, fer i sportski – poručila je Maljković.

Povezana vest:  Mitrović i Guler: Stop nasilju na sportskim terenima

Srbija je u neizvesnoj završnici u Poljskoj izgubila sa 76:74, pogotkom Martine Koc četiri sekunde pre kraja utakmice.

-Nesrećno smo izgubile na njihovom terenu. Sada je sve na našoj strani – ogroman motiv, podrška navijača i naša velika želja. Cilj je pobede i znamo kako da dođemo do nje. Od prvog do poslednjeg minuta, moramo da se žestoko borimo, onako kako to samo mi znamo – rekla je plejmejker srpskog tima Tamara Radočaj.

Povezana vest:  EVROLIGA, Peković: Nismo rasterećeni, uvek idemo na pobedu

Optimista pred meč sa selekcijom Poljske je i Ana Dabović.

-Mnogo je lakše igrati uz pesmu i podršku sa tribina. Znamo da smo veoma blizu velikog uspeha, za koji smo uložili dosta rada i odricanja. Deli nas samo jedna pobeda od plasmana na Evropsko prvenstvo. Igramo na domaćem terenu, sve od nas zavisi, mnogi od nas su sanjali takav scenario pre početka kvalifikacija – rekla je Dabović.

Utakmica posednjeg kola B grupe kvalifikacija za EP Srbija – Poljska igra se sutra od 20 sati u „Hali Sportova“ na Novom Beogradu.