nole_majami_1_2011

OI 2012

Ðoković nosi zastavu Srbije na otvaranju OI

 

Olimpijski komitet Srbije (OKS) potvrdio je danas da će teniser Novak Ðoković nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Londonu. Predsedništvo OKS-a je na sednici jednoglasno usvojilo predlog svoje Sportske komisije da Ðoković bude nosilac.

Najbolji srpski teniser važio je za glavnog favorita da nosi zastavu, ali je OKS želeo da ispoštuje proceduru i o tome se konsultuje sa svim savezima. Predsednik Sportske komisije OKS Nikola Kuljača rekao je da je Ðoković kandidovan zato što je na prošlim Igrama osvojio bronzanu medalju, Dejvis kup, pobedio je na pet gren slem turnira, a 2011. godine proglašen za najboljeg sportistu sveta.

Povezana vest:  Vilijams osvojila šesti trofej na Vimbldonu

Šef misije Srbije za London Branislav Jevtić rekao je članovima Predsedništva da je organizacionom komitetu Igara dostavljena prijava svih 115 sportista iz zemlje, uz napomenu da ekipni sportovi do 18. jula treba da dostave konačne spiskove.

Jevtiće je dodao da su u toku zdravstveni pregledi olimpijaca, antidoping testovi i da za sada ne postoji nijedan loš rezultat. OKS odlučio je da podrži Rukometni savez Srbije u organizaciji Evropskog prvenstva za žene u Srbiji u decembru 2012.

Povezana vest:  Jelena Janković u osmini finala turnira u Bogoti