duda_ivkovic_sport_eko_2012 (2)duda_ivkovic_sport_eko_2012 (2)
Ivković: Srbija u ovom sastavu ne može da bude favorit

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je danas da zbog silnih otkaza „orlovi“ nisu favoriti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.
Na okupljanju reprezentacije, iz za sada nepoznatih razloga, nisu se pojavili centri Milovan Raković i Miroslav Raduljica, dok su zbog povreda izostali Novica Veličković, Kosta Perović i Stefan Marković.
-Ovo nije naš najbolji tima, ako se uzmu u ozbiri otkazi i povrede, ali naćićemo rešenje. Moramo da imamo poverenje u mlade košarkaše i nosioce igre, koji su sa nama. Ne bih govorio o tome da li smo favoriti ili ne, posle samo šest dana treninga. Bojim se da ne doživimo sudbinu Italijana – rekao je Ivković novinarima u dvorani Sport eko.
Neizvesno je učešće tandema moskovskog CSKA Nenad Krstić i Vladimir Micov, koga muči povreda kolena.
-Situacija sa njima je složena. Krstić je u četvrtak uradio snimak magnetne rezonance i postoji pokazatelj stanja skočnog zgloba. Ni Micov nije mogao da se priključi reprezentaciji ove nedelje, očekujem u ponedeljak kompletan izveštaj dokora i da li i koliko mogu da se priključe trenizima – rekao je Ivković.
On je dodao da su se u prethodnih šest danas igrači trudili i radili na visokom nivou.
-Svi debitanti su izuzteno telanetovani, svi se trude i daju maksimum. Od njih očekujemo u narednom periodu mnogo više, posebno da ta njihova mladost i energij podignu nivo treninga na viš nivo – poručio je Ivković.
Reprezentacija Srbije u ponedeljak putuje u Vršac gde će nastaviti pripreme za kvalifikacione utakmice.
-U Vršcu nas očekuje obimniji program, radićemo u produženom terminima, dva puta dnevno kako bi do pripremnih utakmica bili što spremniji – naveo je Ivković.
On je dodao da je želeo da nacionalni tim kvalifikacione utakmice igra širom Srbije, kako bi pomogli razvoju ostalih košarkaških centara, ali i da je zbog napornih putovanja odlučio da baza bude Beograd.
Reprezentacija Srbije nalazi se u A grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji sa selekcijama Crne Gore, Islanda, Izraela, Estonije i Slovačke, a prva utakmica na programu je 14. avgusta na gostovanju protiv Islanda.

Povezana vest:  Nižnji Novgorod posle preokreta pobedio Laboral Kuču