ristovic

Ristović: Na pravom smo putu

 

Rukovodstvo Crvene zvezde vredno radi na sklapanju kompletnog mozaika za narednu sezonu. Za veoma kratko vreme posle imenovanja novog šefa stručnog štaba crveno-beli su angažovali čak četvoricu igrača i sa velikim optimizmom očekuju početak priprema koji je zakazan za 6. avgust. Predsednik crveno-belih Nebojša Čović sa članovima Predsedništva imao je jasnu viziju i čvrsto se držao svog koncepta. Najuže rukovodstvo je postiglo dogovor da radi u strogoj tišini, bez velike pompe. Direktor kluba Davor Ristović dobio je zadatake i pošto je prethodnim velikim angažovanjem predsednika Čovića i svih članova, od nedavno proširenog Predsednioštva, unapred dobro pripremljen teren, realizacija je bila više nego efikasna.

Posledica svega toga je da je armija navijača Crvene zvezde oduševljena dolaskom Simonovića, Savovića, Mitrovića i Brauna, koji su u veoma kratkom roku pojačali ekipu:

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami poveo protiv Bostona u finalu Istoka

– Istina je da smo sa njima ugovore potpisali za kratko vreme, ali treba reći da su svi oni praćeni veoma dugo. Moram da naglasim da su Marko Simonović i Boris Savović bili naša želja još prošle sezone, ali su se sada poklopile sve kockice. Takođe, Luku Mitrovića smo pažljivo pratili cele prošle sezone, naročito na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Procena je bila da su nam ti profili igrača najpotrebniji.

Najveći ođek u javnosti svakako je izazvao transfer Eltona Brauna, jednog od najboljih igrača turske lige minule sezone.

– Za Braunove usluge bilo je zainteresovano nekoliko klubova ABA lige. Međutim, njemu se najviše dopao naš koncept i vrlo smo zadovoljni što smo uspeli da ga dovedemo, jer je reč o zaista vrlo kvalitetnom centru. Moram samo da naglasim da je njegova cena značajno manja od one koja se pominjala u pojedinim medijima. Veoma vodimo računa o finansijama, odgovorno se ponašamo, nećemo i ne možemo da se rasipamo, jer ne želimo da upadamo u probleme kojima je Crvena zvezda bila sklona prethodnih godina. Mislim da smo maestralno odradili pregovore o čemu svedoči podatak da je vrlo malo informacija procurelo u javnost dok posao nije sklopljen.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms, Hauard, Brajant, Durant i Vejd u najboljoj petorci

Dovođenjem četvorice igrača lista pojačanja za narednu sezonu još nije zaključena:

– Nastavićemo da i dalje pratimo tržište i tražimo igrače, mislim da smo na pravom putu da stvorimo tim koji će biti konkurentan svima. Ali, nećemo žuriti i nećemo se zaletati. Vodićemo strogo računa i truditi se da uskladimo želje i potrebe sa budžetom. Imamo visoke ambicije i shodno tome naš zadatak je da shodno tome oformimo respektabilan kadar i tom poslu smo sada maksimalno fokusirani – naglasio je Ristović.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv nad Efes Pilsenom

Direktor Crvene zvezde DIVA uveren je da će novi šef stručnog štaba Milivoje Lazić uneti novu energiju u ekipu:

– Radi se o mladom i veoma perspektivnom stručnjaku. Dugo ga poznajem i znam koliko je posvećen poslu, veoma je vredan i studiozan i znam da ima veliki motiv da se dokaže. Takođe, sama preporuka Svetislava Pešića da ga nasledi na mestu šefa stručnog štaba dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Određenih promena bilo je i među trenerima mlađih kategorija. Okrenuli smo se proverenim stručnjacima koji iza sebe imaju mnogo uspeha u radu sa mladim igračima kojima posvećujemo posebnu pažnju – zaključio je Ristović.