toma_nikolic_zastava_olimpijci

Tomislav Nikolić: Volim atletiku, kolektivne i sportove sa golmanom

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Londonu, na dan otvaranja Olimpijskih igara, da voli atletiku, kolektivne sportove i one koji imaju golmana.  Građani Srbije znali su od ranije da Nikolić navija za Partizan, ali nikada nisu imali prilike da čuju da li predsednik prati sport i koje sportove poznaje. Posle današnjeg otvaranja Paviljona Srbija u Londonu, on je kazao da najviše voli atletiku i kolektivne sportove.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Sebić 17, Mirosavljev 18. u trostavu

-Ja sam najbolji u atletici i o tome sam razgovarao sa generalnim sekretarom Atletskog saveza Srbije i govorio mu neke rezultate koje možda ni on nije znao. Sport mi je drag, bez obzira koja vrsta – kazao je Nikolić izveštačima u Londonu.

-Naravno, volim kolektivne sportove, pošto sam odrastao u vreme u kada je nekako u Srbiji kolektiv bio važniji od svega. Odatle počinju naši dobri uspesi u sportovima u kojima nas ima više od jednog. Često sam viđao i svetske šampione kad odu na veliko takmičenje i osetim da su nekako sami i da ne postižu rezultate koje su postizali na treninzima – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Paraolimpijska delegacija Srbije otputovala u Soči

On je posle kratke pauze uz osmeh dodao: „Naravno, volim sve sportove u kojima ima golmana“.

Olimpijske igre počinju sutra, a Nikolić će u subotu gledati streljaštvo i meč ženske odbojkaške reprezentacije, a u nedelju će ručati sa srpskim olimpijcima i gledati rukometnu utakmicu.