dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (2)

Košarkaši Partizana počeli pripreme za novu sezonu

 

Košarkaši Partizana počeli su danas pripreme za sledeću sezonu, u kojoj će po 12. put pokušati da osvoje šampionsku titulu.

Novi-stari trener crno-belih Duško Vujošević rekao je da je Partizan morao da napravi smenu generacije i stvori tim koji će naredne dve-tri godine ostati na okupu.

-Ovaj tim je sastavljen od mladih igrača. Partizan mora da uradi smenu generacije i stvori novi tim. Naš klub je već godinama najbolje mesto za razvoj mladih igrača i kad su treninzi i kvalitet utakmica u pitanju. Bez obzira na to, odgovorni smo da napravimo uspeh, ali bićemo fokusarni na stvaranju tima koji će narednih godina praviti značajne rezultate – rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Makabi bolji od Cedevite, novi poraz Zvezde

Vujošević je na prvoj prozivci imao 11 igraca – Dragana Milosavljevića, Marka Čakarevića, Nemanju Bešovića, Branislava Đekića, Lea Vestermana, Nenada Miljenovića, Bogdana Bogdanovića, Đorđa Gagića, Mihala Čekovskog, Ivana Marinkovića i Samjuela Degara, 225 santimetara visokog košarkaša sa Malte, koji se nalazi na probi.

Ostali igrači pridružiće se ekipi po završetku reprezentativnih obaveza.

Povezana vest:  Zvezda će razgovarati sa Braunom

-Nalazimo se na početku pripema, ovo je jedan deo tima, oni koji nemaju reprezentativne obaveze. Selekcija nije završena, traže se još dvojica-trojica igrača. Ne želimo da žurimo, ali trudićemo se da što pre dovedemo adekvatne pojačanja – rekao je Vujošević.

On je dodao da će crno-beli ove godine deo priprema provesti na turneji u Australiji na poziv košarkaškog kluba iz Sidneja, a da će u septembru učestvovati na turniru u Banjaluci.

-Trudićemo se da u predstojećoj sezoni donesmo radost navijačima, nadam se da ćemo imati podršku države, onih struktura koje se bave kvalitetom u raznim oblastima, posebno u sportu – poručio je Vujošević.

Povezana vest:  Mulalić sa pola terena doneo pobedu Krki nad Partizanom

Jedan od iskusnijih u timu Partizana, Dragan Milosavljević, očekuje dobru saradnju sa trenerom Vujoševićem.

-Počeli smo sa pripremama, dosta igrača nedostaje. Očekuje nas teška sezona, tim je dosta izmenjen i biće nam potrebno vreme da se uigramo – rekao je Milosavljević.

Tim iz Humske ovog leta su napustili kapiten Petar Božić, Dušan Kecman, Raško Katić i Domink Džejms, dok su pozajmice istekle Milanu Mačvanu i Miroslavu Raduljici.