dusan_ivkovic_kosarka_selektorKragujevac domaćin kampa za mlade, dolaze i bivši asovi

 

Udruženje košarkaških trenera Srbije i Košarkaški savez Srbije organizovaće ovog vikenda u Kragujevcu specijalistički kamp za mlađe kategorije igrača, a specijalni gosti biće bivši reprezentativci.

Prvi trener kampa je Boško Đokić, a specijalni gosti biće Predrag Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj i Zoran Sretenović.

-Ovo je druga ili treća godina kako udruženje trenera i savez pokusavaju da podignu nivo individualnih kvaliteta kod mladih igrača. Kamp je obavezan za sve trenere koji rade sa mlađim kategorijama. Hvala specijalnim gostima, koji su ostavili dubok trag i pokušaće da prenesu deo svog bogatog iskustva – rekao je selektor Srbije Dušan Ivković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pavlović u Dalasu, potpisan 10-dnevni ugovor

Žarko Paspalj rekao je da se raduje kampu i da želi da pomogne mladim igračima.

-Nisam bio na prvom kampu koji je organizovan prošle godine. Mi, koji smo se bavili košarkom, rado se odazivamo na ovakve akcije. Hoću da pomognem na bilo koji način – kazao je Paspalj i uz osmeh dodao:

Povezana vest:  EI 2015, Srbija protiv Francuske u finalu Evropskog prvenstva

-Drago mi je što organizatori u programu kampa nisu spojili Divca, Danilovića i mene u isti dan, jer onda od rada ne bi bilo ništa.

Zoran Sretenović ocenio je da u Srbiji ima talentovanih igrača na poziciji plejmejkera, ali da je potreban bolji rad sa njima.

-Drago mi je zbog poziva da učestvujem u ovoj akciji, koja je već dala vidljive rezultate. Talenata uvek ima, ali je nedovoljno pravih plejmejkera, a tu do izražaja dolazi rad trenera – kazao je Sretenović.

Povezana vest:  Partizan izgubio od AEK-a, poslednje kolo odlučuje o plasmanu

Prvi trener kampa Boško Đokić naveo je da mu je drago što kamp, nakon prvog dela koji je održan prošle godine u Beogradu, nastavlja rad i da će se u Kragujevcu dosta pažnje posvetiti poboljšanju igre u odbrani i napadu.

Sretenović i Danilović demonstriraće akcije i kretanja za bekove, a Divac i Paspalj za visoke igrače. Kamp se održava 20. i 21. marta u sali Druge kragujevačke gimnazije.