luka_pavicevic_selektor_cg

Košarkaši Crne Gore žele pobedu nad Srbijom u Areni

 

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sutra u Beogradu sa najboljim srpskim timom utakmicu drugog kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje ce naredne godine biti odigrano u Sloveniji. Obe selekcije na startu kvalifikacija ostvarili su pobede.

Crna Gora je pred svojim navijačima savladala Izrael 75:69, dok je Srbija u Rejkjaviku bila bolja od Islanda 91:78.

Selektor Luka Pavićević kazao je da je utakmica u Beogradu veliki izazov za crnogorsku reprezentaciju, navodeći da se ona u ovim kvalifikacijama ponovo formira u strukturi igre i uloga u timu.

Povezana vest:  NBA VESTI , Majami nastavlja da se pojačava, stigao i Luis

-Očekujem od igrača da u utakmicu uđu maksimalno motivisani shodno kvalitetu protivnika i važnosti meča. Ne treba stvarati imperativ u ovakvoj utakmici jer je Srbija favorit i to je tim koji je već četiri godine u kontinuiranom radu, predvođen selektorom Dušanom Ivkovićem i predstavlja jednu od najjačih selekcija u Evropi – kazao je Pavićević.

On je istakao da je za crnogorsku reprezentaciju važno da u utakmicu uđe sa svojim integritetom, pre svega u zalaganju i čvrstini.

Povezana vest:  Trinkijeri: Moramo biti jednako motivisani kao i Zadar

-Voleo bih da sačuvamo zdravlje i da u što boljem raspoloženju i stanju, otputujemo u Talin, gde nas očekuje možda i ključni meč u ovim kvalifikacijama – rekao je Pavićević.

Centar Milko Bjelica smatra da Crna Gora sutra igra protiv najjačeg protivnika u grupi.

-Znamo da je to ekipa koja je već nekoliko godina zajedno, da su dosta uigrani i imaju veliki kvalitet. Srbija je favorit, ali mi to treba da iskoristimo u smislu da se oslobodimo pritiska i da odigramo bolje nego protiv Izraela. Pobedom protiv Izraela napravili smo veliki korak, ali znamo da moramo da dobijemo sve selekcije koje su na papiru autsajderi u našoj grupi – rekao je Bjelica.

Povezana vest:  Džikić: Nije bilo dovoljno za pobedu

Početak utakmice u Kombank areni Beogradu zakazan je za 20 sati i 30 minuta.

U ostalim mečevima drugog kola grupe A, Slovačka u 18 sati dočekuje Island, dok će Izrael u 20 sati ugostiti selekciju Estonije.