teodosic_lopta_srb_cg

Ivanovićev pogodak sa pola terena srušio Srbiju

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od selekcije Crne Gore sa 73:71 (15:23, 20:12, 17:20, 19:16) u drugom kolu A grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Sloveniji 2013. godine.

Utakmica je odigrana u Beogradskoj areni, pred 18.150 gledalaca, a sudili su Huan Arteaga (Španija), Robert Lotermoser (Nemačka), Olegs Latisevs (Letonija).

Srbija: Teodosić 21, Tepić 2, Rašić 8, Paunić, Bjelica 5, Savanović 5, Kešelj 2, Erceg 5, Mačvan 19, Musli, Nedović 2, Štimac 4.

Crna Gora: Mihailović, Su. Šehović 17, A. Popović 11, Se. Šehović 4, Sekulić 2, Ročesti 6, Dragičević 6, Bjelica 6, M. Popović, Dubljević 11, Dašić, Ivanović 10.

Povezana vest:  Košarkaši Mege u polufinalu Kupa Koraća

Utakmica u Areni rešena je u dramatičnoj završnici, a poslednji minut „pokidao“ je živce svim navijačima Srbije u hali, ali i pored televizora.

Pri vođstvu Srbije od 70:68, Teodosić je prvo promašio trojku, a zatim 3.8 sekundi bio polovičan sa linije bacanja i Crnogorcima poklonio šansu za pobedu. Iako je prethodno bio neprecizan sa linije bacanja, 18. godišnji Nikola Ivanović je pogodio trojku sa pola terena i u uzbudljivoj završnici doneo važnu pobedu svom timu.

Na početku utakmice, rredvođeni Teodosićem, koji je nanizao sedam poena srpski košarkaši su ovaj deo meča rešili u svoju korist.

Protivnik nije imao rešenje za čvrstu odbranu domaćina, pa je većinu napada rešavao šutevima van linije 6,70.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vašington iznenadio Majami, Vejd polomio prst

Na startu druge četvrtine gosti su počeli da pogađaju, Suad Šehović je posebno bio raspložen sa distance. Trojkom Aleksa Popovića, a zatim i Dubljevića gosti su posle dužeg vremena prešli u vođstvo (33:31, 17. minut).

Mini serijom Teodosića, košarkaši Srbije su na odmor otišli bez rezultatskog zaostatka, iako u tim momentima nisu imali rešenje za odbranu rivala.

macvan-srb_cg

Ništa bolje nisu delovali izabranici Dušana Ivkovića u nastavku meča i da nije bilo Milana Mačvana, koji je u tom periodu nanizao 10 poena i raspoloženog Nedovića, gosti bi već tada napravili preokret.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Zvezda ostvarila prvu pobedu, Efes bolji od Olimpijakosa

Delovalo je da je pitanje pobednika rešeno početkom poslednje deonice.

Rastrčali su se momci u belim dresovim, zaigrali po ukusu publike i serijom 12:0 došli do plus 13 ? 67:54. Ipak, tim Luke Pavićevića se nije predavao iako je za pet minuta postigao samo dva poena.

Umesto da mirno privedu meč kraju, srpkski košarkaši su počeli neshvatljivo da greš i individualnim kacijama pronađu puit do koša. Kao da je nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka uticalo na domaće da sa manje samopouzdanja odigraju poslednje trenutke meča.

Sledeću utakmicu Srbija će odigrati 24. avgusta u Novom Sadu protiv Estonije.

PHOTO: ataimages.rs