nedovic_zvezda_partizan

Prva provera Zvezde sa rumunskim Asesoftom

 

Košarkaši Crvene zvezde DIVA će 23. avgusta odigrati prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za predstojeću sezonu. Protivnik crveno-belima biće rumunski šampion Asesoft, a utakmica će biti zatvorenog tipa. Tri dana kasnije izabranici trenera Milivoja Lazića u humanitarnoj utakmici u Kraljevu odmeriće snage sa Slogom.

Po povratku u Beograd Zvezda će prvo igrati protiv još jednog rumunskog prvoligaša, ekipe Gazmetan (31. avgusta), a 4. septembra rival crveno-belima je turski prvoligaš Pinar Karšijaka.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije ubedljive protiv Argentine

Potom Crvenu zvezdu DIVA očekuje učešće na dva turnira. Turnir Mega Vizura igra se 7. i 8. septembra u Beogradu, a osim domaćina Mega Vizure i crveno-belih učestvovaće mađarski Solnok, ovogodišnji debitant u ABA ligi i ukrajinski Donjeck. Sedam dana kasnije crveno-beli putuju u Sofiju gde će igrati na turniru zajedno sa domaćinom Lukoilom, Panatinaikosom i Barselonom. Protivnik crveno-belih u polufinalu 14. septembra je slavni atinski PAO.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA 2011, Đokić: Prva četvrtina rešila pobednika

Do početka sezone crveno-beli bi trebalo da odigraju bar još dve prijateljske utakmice. Premijerni meč u ABA ligi naredne sezone Zvezda će igrati 29. septembra u gostima protiv Splita.