dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)

Vujošević: Gostovanje u Novom Mestu pravi test karaktera

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je gostovanje ekipi Krke u Novom Mestu prvi pravi ispit za crno-bele u novoj sezoni Jadranske lige.
-Nakon dve uvodne pobede, koje smo zabeležili kao domaćini, imamo prvo gostovanje i prvi ispit, u smislu reakcije igrača kada je u pitanju jedan tako značajan meč. Posle utakmice u subotu ulazimo u seriju igranja dve utakmice nedeljno s obzirom da startuje i Evroliga, to će biti jedan jako dobar uvod u takav ritam odigravanja utakmica. Mnogo je bitno da ekipa pokaže pravi karakter na ovom gostovanju. I još je značajnije da zabeležimo pobedu – kazao je Vujošević za sajt kluba.
Njegova ekipa je u prva dva kola regionalnog takmičenja savladala Igokeu i Mega Vizuru.
-Start Jadranske lige je za nas jako značajan, rezultatski bitan, u kontekstu svih obaveza koje nas očekuju u narednom periodu. Nadam se da će ekipa odreagovati na pravi način na tom gostovanju, svesna činjenice da nas očekuje vrlo motivisan, kvalitetan protivnik i sigurno ćemo učiniti sve da kvalitet i nivo naše timske igre bude na zadovoljavajućem stepenu, koji bi nam omogućio da zabeležimo još jednu pobedu – naveo je trener Partizana.
Vujošević je dodao da Krka ove sezone želi da napravi iskorak u Jadranskoj ligi i da je zato formirala kvalitetan sastav.
-Sačuvali su kostur tima od prošle godine i, naravno, pojačali određene pozicije sa veoma iskusnim i kvalitetnim igračima. Doveli su našeg trenera Džikića, koji jako dobro poznaje taj ambijent s obzirom da je i pre nekoliko sezona takođe radio u Krki iz Novog Mesta – zaključio je Vujošević. 
Utakmica trećeg kola Jadranske lige između Krke i Partizana igra se sutra od 19 sati u Novom Mestu.

Povezana vest:  Nikolić: Igrali smo kao početnici