Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Sankt Peterburgu od Zenita sa 71:75 (22:20, 22:20, 10:18, 17:17), u utakmici sedmog kola Grupe C Evrokupa.

Zenit je tako prekinuo seriju Partizana od tri uzastopne pobede od kako je ekipu preuzeo Andrea Trinkijeri. Crno-beli sada imaju dve pobede i pet poraza u Evrokupu, dok Zenit ima skor 4/3.

Najefikasniji u Partizanu bili su Vanja Marinković sa 11 i Markus Pejdž sa deset poena, dok su po devet ubacili Bondža Si i Aleksej Nikolić. Zenit je do pobede vodio Sergej Karasjov sa 21 poenom, dok je Vladislav Truškin dodao 14.

Povezana vest:  NLB LIGA, Partizan sa prvog mesta ide na završni turnir (FOTO)

Partizan je odigrao dobro prvo poluvreme, konstantno je bio u prednosti, vodio je i sa devet poena razlike, ali je Zenit u drugom poluvremenu uspeo da sustigne i prestigne crno-bele.

Domaća ekipa je dva i po minuta pre kraja treće deonice povela sa 52:50, da bi na poslednji odmor otišla sa plus četiri (58:54).

Partizan je i na početku poslednjih deset minuta nastavio da redja greške i promašaje, dok je Zenit samo uvećavao razliku. Posle nešto više od dva minuta igre prednost Zenita je bila plus 11, a na šest i po minuta pre kraja i plus 15.

Povezana vest:  Durant zbog povrede pauzira mesec dana

Na ulasku u poslednja dva minuta Partizan se posle trojke Marinkovića vratio u život, prišao je na četiri poena zaostatka, a potom i na dva nakon slobodnih bacanja Nikolića. Medjutim, crno-beli su loše odigrali poslednji minut i nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Partizan u narednom kolu dočekuje Valensiju, a Zenit ekipu Trenta.