duda_ivkovic_arena_kzn

Ivković: Nismo želeli da kalkulišemo

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je večeras da nije želeo da kalkuliše u meču protiv Slovačke, i pohvalio je Nemanju Nedovića za prikazanu igru.

-Nismo hteli da kalkulišemo, igrali smo sa svih 12 igrača, koji su, manje-više, iskoristili šansu. U prvi plan iskočio je Nedović, koji je pored talenta…pokazao kakvu energiju i motoriku ima – rekao je Ivković novinarima posle pobede nad Slovačkom 87:62.

Povezana vest:  Mega pobedila Zadar

Srbija za dva dana igra protiv Estonije, a Ivković je kazao da tim ima problema sa povredama.

-Imamo dva dana da se spremimo za veoma vaznu utakmicu u Estoniji. Marko Keselj je iscasio rame i nece moci da trenira sledecih sedam dana, dok je u slicnoj situaciji i Dejan Musli koji ima velikih problema zbog alergije – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Gašić: Loše smo reagovali na grubu igru Bajerna

Selektor je kazao da mu najveći utisak nije vezan za teren.

-Verovatno najimpresivniji utisak, bio je veliki broj mladih koji je prisustvovao utakmici. Nadam se da su napustili dvoranu zadovoljni – rekao je Ivković.

Selektor Slovačke Peter Balint kazao je da je njegov tim igrao sve bolje kako je meč odmicao, ali da to nije bilo dovoljno za Srbiju.

Povezana vest:  Radonjić: Pristup je bio odličan

-Nismo počeli dobro, ali smo igrali sve bolje kako je utakmica odmicala. To naravno nije bilo dovoljno da napravimo iznenadenje i pobedimo Srbiju. Nedostajao naš kapiten i najbolji igrač Anton Gavel. Bez obzira na sve, ovo je za nas veliko iskustvo – rekao je Balint.

Srbija je trenutno druga u kvalifikacionoj grupi, iza Crne Gore. Treći je Izrael sa istim brojem pobeda kao i Srbija.