KK Partizan promocija KALEMEGDAN010

Partizan predstavio tim, Vujošević obećao krv, znoj i rad

 

Košarkaški klub Partizan predstavio je večeras, pred nekoliko hiljada pristalica na Kalemegdanu, tim za novu sezonu u kojoj, prema rečima Duška Vujoševića, igrači i navijači mogu da očekuju „krv, znoj i rad“.

-Bavim se trenerskim poslom od 18. godine, a do sada možda nisam vodio talentovaniju generaciju od ove. Nije to fatamorgana, jer momci imaju veliku ljubav prema košarci i jaku volju. Ne smemo da pogrešimo kada je ovaj tim u pitanju. Kada bi ostali zajedno tri, četiri godine, bili bi kandidati za osvajanje Evrolige – rekao je povratnik na klupu Partizana, Vujošević, čiji govor su navijači nekoliko puta prekidali pesmom.

Povezana vest:  Savović: Imamo odgovornost prema crveno-belom dresu

On je ponovio da ekipa Partizana, koja je 11 godina uzastopno šampion Srbije, nema adekvatnu podršku i da se klubu već neko vreme obećavaju „sale i gradovi“.

-Partizan godinama proizvodi igrače za reprezentaciju, osvaja titule u Srbiji i Jadranskoj ligi, a nema takav tretman. Mnogo bolji tretman ima Radnički iz Kragujevca zahvaljujući Mlađanu Dinkiću. Zvezda takođe, ona i treba da se zahvaljuje na pomoći gradu, a mi ne – poručio je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bulsi u produžetku pregazili Filadelfiju

Trener Partizana naveo je i da je glavni cilj kluba iz Humske da se bavi košarkom.

-Ne bavimo se time da usrećimo zemlju, nego da igramo dobru košarku. Neće zemlja biti srećna kada ne znam ko bude prvak, već kada ljudi budu siti – dodao je trofejni stručnjak.

Vujošević je naveo i da, kao i prethodnih sezona očekuje veliku podršku sa tribina.

-Imajući vas, imamo veliku snagu. Ne plašimo se nikoga – zaključio je on.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Zvezda nadigrala Partizan posle produžetaka

Navijači su ovacijama i bakljadom pozdravili igrače koji su izlazili na binu, a veliki aplauz dobio je novi kapiten Vladimir Lučić.

-Hvala vam što ste došli da podržite najmlađi tim u istoriji Partizana. Daćemo sve od sebe da ispunimo vaša očekivanja. Nadam se da ćemo na kraju sezone svi zajedno da slavimo osvajanje trofeja – istakao je Lučić.

Spektakl na terenima na Kalemegdanu završen je velikim vatrometom. Ekipa Partizana novu sezonu počeće u petak, kada će u hali Pionir u prvom kolu Jadranske lige dočekati Zadar.