lucic_par_mak

Lučić: Velika je čast biti kapiten Partizana

 

Novi kapiten košarkaša Partizana Vladimir Lučić rekao je danas da je svestan nove uloge u timu i odgovornosti koje ona nosi. Trener crno-belih Duško Vujošević odlučio je da nakon odlaska Petra Božića i Dušana Kecmana, kapitensku traku u podmlađenom sastavu ponese mladi reprezentativac Srbije.

-Velika je čast nositi kapitensku traku u klubu kao što je Partizan. To je dodatna odgovornost za mene, jer moram da budem primer mlađim igračima kako na terenu, tako i van njega. Svestan sam odgovornosti koju nosi ta uloga i spreman sam da ponesem teret – rekao je Lučić novinarima u Pioniru.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Rezultati utakmica 8. kola Super lige i tabela

Lučić se ovog leta povredio u dresu A selekcije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali se uspešno oporavio i prošle nedelje počeo je da trenira.

-Fizički se osećam dobro, pravolinijski trčim i za nedelju dana bi trebalo da počnem da treniram sa ekipom. Imamo najveće ambicije u svim takmičenjima i mladi tim ne sme da bude alibi za eventualne neuspehe. Trenutno moramo da radimo više od ostalih i šansu tražimo u brzoj i fižički jakoj košarci – zaključio je Lučić.

Povezana vest:  Dangubić i Tejić čitali bajke, Čarls učio srpski na Sajmu knjiga