Dusko_VujosevicEVROLIGA, TOP 8

Vujošević: ’’Želimo dve utakmice u Beogradu’’

 

KK Partizan održao je konferenciju za štampu pred put u Izrael na utakmice sa Makabijem u Top 8 fazi Evrolige.

Trener Duško Vujošević podsetio je da je Partizan u ovu sezonu ušao oslabljen posle odlaska nekolicine prvotimaca, ali da je uprkos tome nadmašio očekivanja.

-Pred ove utakmice sa Makabijem trebalo bi malo obnoviti gradivo. Setiti se da smo s jednim novim timom, ostajući bez važnih igrača iz prošle sezone, krenuli u ovo takmičenje. Da nismo imali baš mnogo sreće u žrebu, ni kad je u pitanju prva grupa – Olimpijakos, Lijetuvos Ritas, Orlean, Efes i Unikaha. I da možda nije grupa sa najjačim ekipama koje se bore za titulu Evrolige, ali da će ta borba za ulazak među šesnaest biti veoma teška, najjača u toj fazi. To se ispostavilo tačnim, pogotovo što je Lijetovos igrao bolje nego što je bilo ko očekivao. Efes je i jedna od najskupljih ekipa sa najdužim rosterom Evrolige i koja se izborila za plasman u Top 16 tek u poslednjem kolu – podsetio je Vujošević.

Vujošević je naglasio da je njegova ekipa bila praktično otpisana posle žreba u kojem su se crno beli našli u grupi sa Barselonom, Panatinaikosom i Marusijem, ali da je Partizan pokazao kvalitet, za koji veruje da će pokazati i u predstojećim duelima sa Makabijem.

Povezana vest:  Budućnost slavila u Železniku protiv FMP-a

-Već smo to proglasili nekim uspehom, došli smo među najboljih 16 i kada smo čuli žreb, morate da priznate da smo svi bili razočarani. U našoj grupi su se našli, osim Marusija koji ima svoje kvalitete i karakteristiku da je grčka ekipa i da igra veoma disciplinovano, Panatinaikos i Barselona. I niko tog momenta nije pomislio da imamo šanse da prođemo ovu grupu. Samim tim što smo ušli među osam, bilo kojim putem, govori koliko je velik rezultat koji smo napravili i došli smo još jednu kvalitetnu ekipu – Makabi. Ekipu, koja je demonstrirala taj kvalitet prolaskom među osam u grupi sa Realom i Sijenom, veoma kvalitetnim ekipama. Sijena koja je u početku igrala najkvalitetniju košarku pored Barselone, ispala je iz grupe i tako je Makabi preoteo prvo mesto, sa velikom radošću što su izbegli Barselonu i osvojili prednost domaćeg terena. Mi imamo svoje snove i želimo da im tu radost umanjimo i bio bi veliki uspeh Beogradu priredili dve utakmice, dva spektakla sa Makabijem. To ne mogu da obećam, ali mogu da obećam da ćemo mi igrači i stručni štab dati sve od sebe na tim utakmicama. Moramo reći da je ogroman uspeh napravljen. Pošto se to dešava treću godinu zaredom, da ukoliko se ima interesa da se ode korak dalje, to je potrebno blagovremeno demonstrirati formiranjem jednog tima. Mislim da nekoliko ekipa iz Srbije treba da imaju dobru pomoć, ali ukoliko se želi da se u klupskom takmičenju naprave ekstremni rezultati, moraju da se naprave koliko-toliko uslovi za velike uspehe. Nije dobro da se stvaraju nikakva nerealna očekivanja, ali pomalo se stvaraju. Najveći broj njih je iz najbolje namere, da bi se uspelo, treba prvo imati vezu sa realnošću. Što se realnosti tiče, trudićemo se maksimalno – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Veličković: Moramo ranije da rešavamo utakmice

petarbozicparVujošević smatra da će Makabi biti pod pritiskom pobede pred domaćim napadačima.

-Bez obzira šta se uradi u jednoj utakmici, mora da se bude spreman za narednu. Bez obzira šta se uradi u te dve utakmice u Izraelu, verujem da će Arena biti puna i da će biti spektakl. Znamo šta nas čeka u Tel Avivu, navijači pružaju Makabiju veliku podršku i u manje važnim utakmicama. Igraće motivisano, moraju da materijalizuju prednost domaćeg terena. Njihovi navijači mnogo očekuju, rezervisali su 6.000 karata za ‘fajnal for’ u Parizu. Ali, nada je realna stvar… Da nije bilo nade ne bismo napravili ovakav rezultat. Međutim, da su se događale relane stvari mi ne bismo prošli prvu fazu takmičenja – rekao je trener crno belih.

Povezana vest:  NBA VESTI, Toronto pobedio Bruklin, a San Antonio Dalas

Kapiten Petar Božić objasnio je da će njegova ekipa nastaviti istim putem kao do sada.

-U duel sa Makabijem ulazimo sa istim željama i ambicijama kao i u prethodnim utakmicama. Put do naših snova je težak, ali daćemo sve od sebe da ostanemo na tom putu – rekao je Božić.

Božić je rekao da će puna hala u Tel Avivu biti dodatna motivacija za igrače.

-Imamo iskustva posle četvrtfinalnih duela sa Taukeramikom i CSKA iz Moskve. Nosioci igre iz prošle sezone su otišli, ali trener i stariji igrači imaju mnogo iskustva koje će preneti mladijm igračima. Želimo dobro da odigramo i iskoristimo šansu koja nam se pruža – rekao je Božić.

Pri meč u Tel Avivu između Makabija i Partizana igra se u utorak 23. marta od 20 časova.