logo_nlb_ligeNLB LIGA

Da li će Srbija imati pet klubova!?

 

Najavljivani sastanak predstavnika delegacije Srbije i čelnika NLB lige u Ljubljani nije doneo ništa novo. O svemu će odlučivati Skupština koja će biti održana posle Fajnal fora.

U prilično tankom saopštenju koje je objavljeno na zvaničnoj internet prezentaciji  NLB lige sa naslovom “Uspešan sastanak u Ljubljani” stoji da su obe strane iznele stavove, kao i da su svi učesnici sastanka istakli važnost postojanja regionalnog takmičenja.

Povezana vest:  Allen Iverson ponovo u ekipi Philadelphia

Srpska delegacija je rukovodstvu Regionalne lige predstavila želje i zajedničku platformu koja podrazumeva poštovanje ugovora potpisanog u junu 2009.

Reč je o drugačijoj raspodeli vlasničkih prava, gde bi akcije dobili Hemofarm i FMP, promeni upravljačke strukture u koju bi se uključili i predstavnici iz Srbije, kao i smanjenju lige na 12 klubova, od čega četiri iz Srbije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta bolja od Majamija

Stav delegacije Srbije bio je da ukoliko se ne ispoštuje potpisani ugovor, onda da se Srbiji omogući da u ligi od 14 klubova dobije pet mesta. Na sastanku nisu donete nikakve odluke, pa će pokrenuta pitanja biti rešavana na narednoj Skupštini Sidra koja će se održati u aprilu.

Problem srpskog stava vezan je za činjenicu da klubovi žele u Regionalnu ligu ali da se teško može očekivati da Skupština Sidra promeni svoje doluke donete 8. marta.

Povezana vest:  Olimpijakos i Real bez poraza u Top 16

To znači da ne postoji šansa da Srbija dobije peti tim u NLB ligi od 14 timova, što otvara dosta pitanja, a pre svega pitanje početka domaće lige u narednoj sezoni.