vukoicic_prvi_trening

Vukoičić: Zvezda nije favorit, ali se neće predati

 

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Vukoičić rekao je danas da crveno-beli nisu favorit u duelu sa ljubljanskom Olimpijom, ali da se neće predati bez borbe.

-Olimpija ima promenjen tim u odnosu na prethodnu sezonu. Već godinama su u problemima, ali su uspeli da naprave interesantan spoj mladosti i iskustva. Šuterski su jako dobar tim i mi nismo favorit u tom meču, ali se nećemo predati bez borbe – kazao je Vukoičić novinarima uoči utakmice koja će se igrati u nedelju od 18.00 u beogradskoj hali Pionir.

Povezana vest:  Čović: Očekujem evroligaške uslove u svakom smislu

Zvezda je poražena u prva dva kola Jadranske lige, dok je Olimpija ostvarila dve pobede. Loš start crveno-belih rezultirao je smenom trenera Milivoja Lazića.

-U prvom planu nam je rezultat i možda se igra u narednih nekoliko utakmica nekome neće svideti. Cilj Zvezde je da ne gubi na svom terenu i ambicije su vrlo visoke bez obzira na trenutno negativan skor. Veliku tenziju i pritisak koji osećaju igrači moraćemo da pretvorimo u motivaciju i smirenost – istakao je Vukoičić.

Povezana vest:  SUPERLIGA, Trifunović: Četvrto mesto cilj uprkos brojim odlascima

Doskorašnji trener beogradske Mega Vizure je kazao da mu se posle prvog treninga sa crveno-belima čini da igrači deluju „previše stegnuto“.

-Momci su mnogo toga prošli. Deluju uplašeno, ali situacija je takvakakva je. Ima dovoljno vremena da se stvari poprave, ostale su nam još 24 utakmice – kazao je Vukoičić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Lejkersa

-Na svakoj poziciji imamo po nekoliko igrača, neke znam od ranije I to mi dosta olakšava posao – dodao je on.

Vukoičić je istakao da mu je treniranje Zvezde najveći klupski izazov u karijeri.

-Da sumnjam i da ne verujem da može da se nađe rešenje za trenutne probleme ne bih bio ovde. Potpisao sam ugovor na tri godine i voleo bih da ostanem najmanje toliko – rekao je Vukoičić.