dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (4)

Vujošević: Imamo obavezu samo prema sebi i navijačima

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će biti veliki uspeh ako crno-beli prođu prvi krug Evrolige, što ne znači da neće hrabro napasti svakog od rivala u elitnom takmičenju. Crno beli će igrati u D grupi sa Barselonom, moskovskim CSKA, Lijetuvos Ritasom, Bambergom i Bešiktašem.

-Nama se samim učešćem u Evroligi ne završavaju ambicije, pokušaćemo uz maksimum napora da budemo ravnopravni, iako imamo najmlađi tim i najmanji budžet, zbog čega bi prolazak prvog kruga bio veliki uspeh – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Partizan će u prvom kolu gostovati turskom šampionu Bešiktašu, za koga je Vujošević rekao da je veoma ozbiljan tim, o čemu svedoči podatak da su prošle sezone prekinuli višegodišnju dominaciju Fenerbahčea i Efesa.

-Radi se o nezgodnom i kvalitetnom protivniku, koji je favorit u svakoj utakmici na svom terenu. Ipak, mi imamo svoje ambicije, a važno je da se ne uplašimo gostujućeg terena i poznatih košarkaških imena u ekipi rivala – istakao je trener crno-belih.

Povezana vest:  25. KOLO NLB LIGE, Radnički bolji od Cibone

On je dodao da Bešiktaš ima veliki broj kvalitetnih pojedinaca, među kojima su i bivši plejmejker Partizana Kurtis DŽerels, kao i Amerikanac Rendel Falker. Vujošević je istakao da je siguran da će njegov tim na dostojan način predstavljati srpsku košarku, ali da ima obavezu samo prema sebi i svojim navijačima.

-Posle fajnal-fora u Parizu pre dve godine dobili smo par sponzorskih ugovora koji su vrlo skromni i na tome se zaustavilo. O Partizanu se ne vodi računa kao o klubu koji predstavlja srpsku košarku i mnogi drugi klubovi imaju bolji tretman. Hoću još jednom da naglasim da nemamo adekvatnu pažnju države u odnosu na rezultate. Izuzetno verujem u ovaj tim, ali činjenica je da imamo velike finansijske problem – naglasio je Vujošević.

Povezana vest:  Mačvan: Sale ima ludačku ambiciju, on je naš duhovni vodja

Kako je naveo, iz kruga jedne stranke na vlasti plasiraju se priče da su crno-beli dužni 18 miliona evra, što nije tačno.

-Imamo neki dug od prošle godine, pre svega prema igračima i prema Marfin banci. Uredno plaćamo porez i trebalo bi da se zna i da su i navijači Partizana dobar deo glasačke populacije.

Vujošević je dementovao pisanje pojedinih medija da klub razmišlja o raskidu saradnje sa američkim košarkašem Druom Gordonom.

-On je deo našeg tima, nisam sasvim zadovoljan njegovim dosadašnjim učinkom, međutim, ne bi trebalo zaboraviti da se radi o mladom igračom, koji mora da se navikne na evropsku košarki i da potvrdi svoj kvalitet. Pritom je premešten sa pozicije „pet“ na „četvorku“ i to je verovatno uslovilo nešto slabije partije. U svakom slučaju ne razmišljamo o njegov „seči“. Nadam se da će nastaviti da radi i napreduje – zaključio je Vujošević.

Povezana vest:  Zbog tuče prekinuta utakmica Hemofarm - Partizan

Mladi košarkaš crno-belih Bogdan Bogdanović rekao je da ima blagu tremu pred početak svoje prve prave sezone u Evroligi, ali da će pokušati da je „kanališe“ u nešto pozitivno na terenu.

-Ono što sigurno mogu da obećam navijačima jeste da ćemo pružiti maksimum u svakoj utakmici Evrolige. Prvi protivnik je izuzetno težak jer ne treba zaboraviti da su prošle sezone osvojili sva tri trofeja u Turskoj. U međuvremenu su promenili ekipu, ali su im ambicije sigurno ostale iste – poručio je Bogdanović.

Utakmica D grupe Evrolige između Bešiktaša i Partizana igra se u petak od 19 sati.