euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

CSKA pobedio Lijetuvos Ritas, Olimpijakos pobedio Kahu

 

Košarkaši ruskog CSKA pobedom su počeli novu sezonu Evrolige, pošto su danas na svom terenu u Moskvi savladali litvanski Lijetuvos Ritas sa 75:73 (20:23, 26:14, 8:15, 21:21), u prvom kolu Grupe D.  Najefikasniji u ekipi CSKA bio je Soni Vims sa 14 poena, dok su Viktor Hrijapa i kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić postigli po dva manje.

Povezana vest:  Veseli: Vujošević je napravio igrača od mene

U ruskom timu igraju još trojica srpskih košarkaša, Zoran Erceg, Miloš Teodosić i Vladimir Micov. Erceg je protiv Lijetuvosa postigao 11 poena, Miloš Teodosić dao je 10, a Vladimir Micov devet.

Litvansku ekipu predvodio je Renaldas Seibutis sa 19 poena, dok je reprezentativac Srbije i doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović postigao 11.

U grupi sa ove dve ekipe nalazi se i beogradski Partizan koji će sutra gostovati turskom Bešiktašu, dok španska Barselona večeras dočekuje nemački Bamberg.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Đorđević: Još nije gotovo, želimo da igramo protiv SAD

Košarkaši grčkog Olimpijakosa pobedom su počeli odbranu titule u Evroligi, pošto su večeras na svom terenu savladali špansku Kahu Laboral sa 85:81 u prvom kolu Grupe C. Olimpijakos je do trijumfa pred oko osam hiljada ljudi u hali u Pireju predvodio Jorgos Printezis sa 17 poena, a sledili su ga Vasilis Spanulis sa 16 i Stratos Perperoglu sa 14.

Povezana vest:  Mladi košarkaši bronzani

Najefikasniji u ekipi Kahe bio je Maćiej Lampe sa 18 poena, dok je reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica postigao sedam manje. Litvanski Žalgiris ubedljivo je na svom terenu pobedio hrvatsku Cedevitu sa 90:62, predvođen Paulisom Jankunasom, koji je bio najefikasniji sa 20 postignutih poena.

U poslednjoj utakmici Grupe C italijanski Armani sutra u Milanu dočekuje turski Anadolu Efes.