navijaci_par_efes
Evroliga kaznila Partizan sa 6.000 evra
Disciplinski sudija Evrolige kaznio je košarkaški klub Partizan sa 6.000 evra zbog incidenata na utakmici sa CSKA iz Moskve, saopšteno je danas na sajtu crno-belih.
Sudije su u zapisniku zabeležile da su na parket ubačena dva upaljača, kao i da je u četvrtoj četvrtini jedan laser uperen u lice igrača CSKA.
-Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice kao i korišćenje lasera se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima – navodi se u saopštenju Partizana.
Iz Evrolige upozoravaju da će svaki sledeći sličan incident biti strožije kažnjen.
-U prethodnoj sezoni naš klub je bio najviše puta kažnjen u Evroligi i svaki naredni i najmanji prekršaj biće najstrožije kažnjen i organizaciono i finansijski. Molimo našu vernu publiku, naše navijače, da uvek podržavaju crno-bele fer i sportski, da navijaju za svoj tim i uzdrže se od bilo kakvog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja lasera i bilo kakvih sukoba, jer u suprotnom čine loše samo svom klubu.
Partizan je pod budnim okom Evrolige i svaki naredni i najmanji prekršaj će voditi kaznama i do 100.000 evra, a buduće utakmice mogle bi da budu organizovane bez publike ili 300 kilometara od matičnog grada.
-Ne smemo dozvoliti da takmičenje Partizana u Evroligi bude dovedeno u pitanje. Želimo da i dalje utakmice crno-belih budu praznik košarke, slika najboljeg klupskog sportskog dogadaja u Srbiji koja će ponosno obići i Evropu i svet. Apelujemo na našu vernu publiku da bude pravi šeti igrač Partizana, neizostavni deo crno-belog tima – poručuje se u saopštenju crno-belih.
Povezana vest:  Rimac: Metalac je ekipa koja zna šta hoće