Michael-JordanDžordan strpljiv sa timom Šarlota

 

Vlasnik košarkaškog kluba Šarlot Majkl Džordan ne planira da u letnjem prelaznom roku kupi neke od najkvalitetnijih igrača NBA lige, iako bi na tržištu mogli da budu Lebron Džejms, Dvejn Vejd, Kris Boš i Amare Stodemajer.

Šarlot Bobketsi su već isplanirali kako da potroše neoporezovani budžet za plate, ali to ne smeta Džordanu, prvom bivšem košarkašu koji je postao većinski vlasnik nekog NBA tima.

-Dopada mi se gde smo sada. Ako sada dozvolimo svim igračima da nas napuste samo da bismo imali mesta u budžetu da li to znači da će najbolji igrači doći u Šarlot? Nemamo takvu garanciju – rekao je Džordan, koji je Šarlot kupio za 275 miliona dolara.

Povezana vest:  EP LITVANIJA, Srbija večeras protiv Francuske

-Malo je prostora za korekcije – priznao je Džordan misleći na budžet kluba, koji će u narednoj sezoni na plate izdvojiti između 57 i 59 miliona dolara.

Timovi bi, prema nekim najavama, sledeće sezone porez na luksuz mogli da plaćaju već ako na plate potroše više od 61 miliona.

-Ako granica bude oko 65 miliona dolara imaćemo oko osam miliona na raspolaganju. A ne vidim zašto bismo prelazili granicu osim ako u ovom plej-ofu ne odemo daleko i vidimo da nam malo nedostaje – ocenio je Džordan, još u nadi da se granica neće drastično spuštati.

Povezana vest:  Zvezda povela protiv Partizana u polufinalu plej-ofa

Plan je zato da se tim pojačava trampama, posebno zato što je Šarlot već prepustio Minesoti i Čikagu pravo na izbor u prvom krugu budućih draftova. Dosadašnje iskustva sa trampama, a sa druge strane, vrlo su pozitivna.

Šest godina stari Bokbetsi ove sezone su slavili posle 35 utakmica, a tugovali posle 34, pa im za izjednačavanje klupskog rekorda nedostaje samo jedna pobeda.

-Daćemo timu još godinu da se uigra i onda ćemo videti šta dalje. Ljudi zaboravljaju da ovi igrači nisu zajedno ni celu sezonu – kazao je strpljivi Džordan, ali nije želeo da odgovori na pitanje da li bi sadašnji tim, predvođen Džeraldom Valasom i Stivenom Džeksonom, mogao da u budućnosti bude kandidat za titulu.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Žalgiris u Beogradu

Džordan se branio tvrdnjom da ne postoji siguran način za ostvarenje tog cilja.

-Malo je Kobija Brajanta. Lebron Džejms još nije osvojio titulu, kao ni Dvejn Vejd, iako je pored sebe imao Šekila O’Nila i Peta Rajlija za trenera. Detroit je bio šampion, a nije imao super zvezde u timu – podsetio je Džordan, po mnogima najbolji košarkaš otkad se taj sport igra.