Partizan_Radnicki

EVROLIGA

Partizan propustio priliku da iznenadi Barselonu

 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras na gostovanju Barseloni sa 85:82 (23:15, 14:22, 30:18, 18:27) u utakmici četvrtog kola D grupe Evrolige. Izabranicima Duška Vujoševića to je četvrti poraz u elitnom takmičenju, dok je Barselona zadržala maksimalan učinak.

Utakmica je odigrana pred oko 7.000 gledalaca u hali Blaugrana, a sudili su Italijan Tolga Sahin, Grk Elijas Koromilas i Belgijanac Reno Geler.

BARSELONA: Sada 6, Uertas 24, Abrines 2, Navaro 15, Jasikevičijus 4, Todorović 2, Valas 6, Ingls, Rabaseda 3, Lorbek 3, DŽavai 16, Tomić 4.

Povezana vest:  Radonjić: Da odigramo odgovorno i koncentrisano protiv Partizana

PARTIZAN: Tomas 4, Milutinov 4, Vesterman 13, Lučić 9, Milosavljević 7, Gagić 2, Musli 14, Čakarević, Đekić, Gordon 5, Anđušić 7, Bertans 17.

Crno-beli su još jednom demonstrirali veliki potencijal koji poseduju, ali je na kraju ipak presudilo veće iskustvo igrača Barselone.

Kao i u meču protiv moskovskog CSKA u Beogradu, izabranici Duška Vujoševića su u jednom trenutku bili u potpunom nokdaunu, a onda su čvrstom, „ratničkom“ igrom u odbrani i napadu umalo stigli do pobede.

Povezana vest:  Radonjić: Pobeda u senci povrede Mitrovića

Partizan je mogao da izbori produžetak u „Blaugrani“, ali je šut Davisa Bertansa na kraju završio na obruču, a sa njim se ugasila i nada crno-belih.

Nije beogradski tim u završnici iskoristio ni nepreciznost sa linije penala svog bivšeg centra, a sada igrača Barselone, Nejtana DŽavaija kome je u par navrata zadrhtala ruka.

Ključnu prednost, kako se ispostavilo, domaći tim stekao je u trećoj četvtini kada se „razgoropadio“ Huan Karlos Navaro, a celu utakmicu fantastično je odigrao Marselinjo Uertas.

Povezana vest:  Partizan pobedio Cibonu

Imala je Barselona u više navrata i po 15 poena prednosti, ali je na početku poslednje deonice Partizan krenuo da se vraća u život pre svega zahvaljujući hrabrom Bertansu.

Na kraju je crno-belima nedostajalo i malo sreće u nekim situacijama, a ono što može da raduje trenera Vujoševića je evidentan prostor za napredak cele ekipe.

Košarkaši Partizana u sledećem kolu, 9. novembra, dočekuju nemački Bamberg.