zvezda_orlean_igra

Vukoičić: Neutralisali smo agresivnu igru Orleana

 

Trener Crvene zvezde Vladimir Vukoičić rekao je posle večerašnje pobede nad francuskim Orleanom sa 93:73 na početku Evrokupa da su njegovi košarkaši uspeli da neutrališu agresivnu igru protivnika.

-Bitno nam je bilo da igru držimo na visokom nivou. Jedna od karakteristika Orleana je atletska igra i nama je cilj bio da tu igru usporimo i u većem delu utakmice smo u tome uspevali. Pokazujemo polako napredak u igri – rekao je Vukoičić posle utakmice u Beogradu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klipersa i Dalasa u gostima, Šarlot dobio kod kuće

Meč je odigran pred punom halom Pionir, a trener Zvezde je kazao da su se njegovi igrači malo uplašili zbog toga na početku utakmice.

-Nekoliko igrača je osetilo tremu s obzirom na publiku, ali kako je vreme prolazilo to je postao ‘plus’ za nas i nadam se da će na svakoj sledećoj utakmici, bez obzira na takmičenje, poseta bude ista – kazao je on.

Vukoičić je istakao da mu je drago što je njegova ekipa imala mnogo više skokova od protivnika i što su Zvezdini košarkaši bili koncentrisani celu utakmicu.

Povezana vest:  Andris Bedrinš suočen sa zatvorom zbog utaje poreza

-Odnos skokova ide nama u prilog, protiv bilo kog francusog tima to je veliki plus. Nijedan dobar tim nema osobinu da ima velike oscilacije tokom utakmica, a mi ako hoćemo da budemo tim za visok plasman, jedan od prioriteta je da smanjimo to. Koncentracija mora da bude na visokom nivou, kao što je to bilo protiv Orleana – istakao je Vukoičić.

Trener Orleana Filip Erv ocenio je da Zvezda može da igra u Evroligi sa atmosferom u hali Pionir kakva je bila protiv njegovog kluba.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Široki

-Kada igra pred ovakvom atmosferom u hali Pionir, Zvezda može da igra u Evroligi. Atmosfera na mene nije uticala, ali je prelep osećaj igrati u hali Pionir. Imamo dosta mlad tim, igrači nisu dovoljno iskusni i malo su se uplašili. Suviše smo naivni kao tim, večeras smo primili 93 poena, a u francuskom prvenstvu mnogo manje. Moramo da promenimo nešto pod hitno – rekao je Erv.