vukoicic_i_igraci_grupna_igra

Vukoičić: Moral nam je u usponu, idemo na pobedu u Sevilji

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegov tim očekuje teško gostovanje protiv ekipe Kahasol, ali da mu dobre igre u poslednje vreme daju za pravo da se nada pobedi u Sevilji.

-Poslednjih dana igramo dobro, kao posledica tog usledili su i dobri rezultati, a to značajno utiče na moral ekipe, pa u ovu utakmicu ulazimo u dobrom raspoloženju. Poštujemo protivnika, nikad nije lako igrati protiv španskih ekipa, ali verujemo u pobedu – rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde rekao je da je tim iz Sevilje dobro pokriven na svim pozicijama i da forsiraju igru iz tranzicije.  On je dodao da Kahasol na početku sezone igra sa dosta oscilacija, jer ima veliki broj mladih igrača.

Povezana vest:  Vujošević: Kinzi ne ide u Moskvu, Solnok važniji od CSKA

-U ACB ligi Kahasol igra ispod očekivanja, izgubili su nekoliko utakmica kod kuće. Ipak, radi se o ekipi iz Španije, dakle iz najjače evropske lige, sigurno je da poseduju kvalitet. Trener Kahasola Aito Garsija poznat je kao trener stvaralac i pitanje je trenutka kad će početi da beleže pobede i bolje rezultate. Mi ćemo pokušati da taj trenutak izbegnemo i odložimo za neko drugo vreme – rekao je Vukoičić.

Povezana vest:  Fuenlabrada dovela Kimanija Frenda

Centar Zvezda Raško Katić rekao je da njegov tim u Španiju putuje u dobrom raspoloženju.

-Svaka utakmica u Evrokupu je posebna priča za sebe, međutim, ono što je konstanta je da mi u svakoj utakmici idemo na pobedu. U seriji smo dobrih rezultata, forma nam je u uzlaznoj putanji, u dobrom raspoloženju putujemo u Španiju i nadamo se da možemo da napravimo brejk – rekao je Katić.

Centar crveno-belih smatra da nešto slabiji rezultati Kahasola u domaćem prvenstvu ne bi smeli nikoga da zavaraju.

Povezana vest:  EVROLIGA, Ubedljiv poraz Partizana u Rusiji

-To je odlična ekipa koja forsira brzu igru sa dosta trčanja i brzih šuteva. Oni će biti sigurno motivisani pred svojom publikom, ali imaće i izvesnu dozu pritiska, jer se praktično nalaze pred imperativom pobede. To ćemo pokušati da iskoristimo – naglasio je Katić.

Crvena zvezda će u Sevilji odigrati jubilarni 300. meč u evrokupovima. U prethodnih 299 utakmica ima pozitivan skor – 162 pobede, 135 poraza, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Utakmica drugog kola H grupe Evrokupa Kahasol – Crvena zvezda igra se sutra od 20.30 u Sevilji.