partizan_besiktas_1

Partizanovi košarkaši: Naučili smo lekcije

 

Košarkaši Partizana ocenili su da su večeras pobedili Bešiktaš jer su naučili lekcije iz prošlih poraza u Evroligi, a Dragan Milosavljević je ocenio da je cela ekipa pokazala karakter.

-Pokazali smo zrelost, igrali smo pametno i u odbrani i u napadu, što je jako važno, jer nismo ispustili rezultat kao u nekim ranijim mečevima – rekao je Milosavljević posle pobede od 87:72 u šestom kolu Evrolige.

Partizanu je ovo prvi trijumf u Evroligi, a Milosavljević je odigrao svoj najbolji meč ove sezone.

-Važno je da je ekipa pokazala karakter i odigrala dobro, a ja sam možda malo imao sreće. Mnogo nam znači ovaj trijumf – rekao je Milosavljević.

Povezana vest:  ACB Superkup: Barselona lako do prvog trofeja u sezoni

Plejmejker Leo Vesterman kazao je da je tim bio svežiji i da je imao više vremena da se pripremi.

-Nismo imali samo dan pauze kao prošli put. Imali smo više vremena da pripremimo utakmicu, a to je jako važno. Znamo svoje slabosti i naučili smo nešto iz poraza od Bamberga. Odigrali smo kao tim, to je ključno, nismo posustajali ni kada su nam prišli u trećoj četvrtini (62:60). Odigrali smo i dobru odbranu, što nije bio u slučaj u poslednje dve utakmice – rekao je Vesterman.

Davis Bertans je ocenio da je tim snagom svoje volje odigrao kvalitetno.

-Ovo je vrlo važna pobeda, ne samo za Evroligu, već i za nas. Trebala nam je snaga volje da odigramo dobro i to smo i pokazali. Igrali smo dobro, disciplinovano i u napadu i u odbrani. Uprkos nekim greškama, odigrali smo dobru utakmicu – rekao je Bertans.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend, Čikago i Golden Stejt na korak od polufinala

Plejmejker Bešiktaša i bivši igrač Partizana Kurtis Džerels rekao je da je Partizan odigrao svoju prepoznatljivu utakmicu i zasluženo pobedio.

-Igrali su jače od nas, tvrđe, što je klasična Partizanova škola. Morali smo zajednički da igramo, ali su imali previše ofanzivnih skokova i zaustavili su nas dobrom odbranom – rekao je Džerels, uz osmeh i slezanje ramenima.

Američki internacionalac kazao je da mu je drago što se vratio u Pionir.

-Bilo mi je jako zabavno. Volim sve ovde, ovaj grad, ovaj klub, ove ljude koji imaju poštovanja prema igri i prema svojim bivšim igračima. Navijači mi nisu ni najmanje smetali, ovo mi je kao kuća ovde i kao da su za mene navijali – rekao je Džerels.

Povezana vest:  Evroligaški klubovi zajedno podnose prijavu protiv Janakopulosa

Hrvatski internacionalac iz Bešiktaša Damir Markota ocenio je da je Partizan više želeo pobedu i da je do nje došao „tučom“.

-Nije prvi put da ovako gubimo. Znamo kako je teško igrati ovde, a oni su više hteli pobedu i na kraju smo im dozvolili ono što nije trebalo: dominaciju i tuču, kako Partizan stalno igra… Jesmo izgubili, ali sam uživao. Uvek je zadovoljstvo da se igra u Pioniru – rekao je Markota.