lucic

Partizan posle velike borbe pobedio Cedevitu

 

 

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu zagrebačke Cedevite sa 58:55 (11:14, 13:14, 13:10, 21:17), u utakmici 10. kola regionalne Jadranske lige.To je osma pobeda šampiona Srbije u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Cedevita pretrpela četvrti poraz.

Utakmica je odigrana u dvorani Pionir pred 6.000 gledalaca, a sudili su Matej Boltauzer (Slovenija), Damir Javor (Slovenija), Zdravko Rutešić (Crna Gora).

PARTIZAN: Tomas 2, Milutinov 2, Vesterman 6, Lučić 8, Milosavljević 10, Gagić 6, Musli 4, Ccakarević 2, Đekić, Gordon 10, Anđušić, Bertans 8.

Povezana vest:  Vujošević: Pobede najbolji način da prevaziđemo teškoće

CEDEVITA: Car 5, Rajt 8, Ssuput 9, Babić, Andrić 13, Suton, Bilan 6, Ilijevski 7, Želabal 5, Nurkić, Tomas 1, Grin 11.

Teže nego što se očekivalo Partizan je došao do osme pobede u šampionatu, dok su gosti zabeležili četvrti poraz. Susret je odlučen u poslednjih pet minuta, kada je srpski tim pojačao odbranu i sa pet vezanih poena Dragana Milosavljevića konačno slomio otpor Cedevite.

Malo je nedostajalo da Milosavljević u finišu utakmice od junaka postane tragičar zbog nesigirnog izvođenja slobodnih bacanja, ali Zagrepčani nisu znali kazne taj poklon mlade ekipe Partizana.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati 5. Kola Evrolige

Gosti su dugo odolevali, svoju šansu tražili su u ne tako lepoj košarkaškoj predstavi u kojoj oba tima nisu imala svoje veče. Bilo je dosta neorganizovanih napada, promašaja i izgubljenih lopti na obe strane, a nijedna ekipa tokom meča nije uspela da napravi ozbiljniju prednost.

U jednom takvom kontra ritmu uvukla se nervoza u izabranike Duška Vujoševića, koji su večeras katastrofalno izvodili slobodna bacanja – 31:18. Publika se u 25. minutu probudila i podržala crno-bele, koji su na kraju ipak zasluženo došli do trijumfa.

Povezana vest:  FIBA: Košarkaši Srbije prvi favoriti za osvajanje EP

Cedevita je prvi hrvatski klub koji je gostovao u Beogradu nakon oslobađajuće presude Haškog tribunala generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ali večeras, baš kao i juče u Zagrebu na meču Cibona – Crvena zvezda nije bilo incidenata.

Narednu utakmicu crno-beli odigraće u četvrtak, kada u osmom kolu D grupe Evrolige dočekuju litvanski Lijetuvos Ritas.