dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (6)

Vujošević: Suđenje kao u Haškom tribunalu

 
Trener košarkaša Partizana  Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Lijetuvos Ritasom sa 75:74 u Evroligi da je sušenje u večerašnjoj utakmici bilo „kao u Haškom tribunalu“.
-Izuzimajući Hose Martina iz Španije, ovi drugi, pogotovo brat Grk, je sudio pravedno kao u Haškom tribunalu. Od tri poslednja napada tri sumnjiva faula. Moramo da budemo svesni tretmana koji imamo kao zemlja i kao košarka. Nijedna pobeda se ovde više ne podrazumeva – istakao je Vujošević posle utakmice osmog kola Grupe D u hali Pionir.
Vujošević je rekao da je svaka pobeda njegove mlade ekipe u Evroligi
-Veoma važna pobeda. Za ovako mlad sastav Partizana svaka pobeda u Evroligi je značajan trofej. Skinuti ‘skalp’ bilo kom protivniku u ovom takmičenju je uspeh. Normalno je da se mi unapred mirimo sa lošim rezultatom kada igramo sa jačim protivnikom poput Barselone, ali ova ekipa može da igra sa svima – rekao je Vujošević.
On je kazao da je Lijetuvos kvalitetna ekipa koja ima velike ambicije.
-Lijetuvos je kvalitetna ekipa, došli su ovde sa velikim ambicijama da dobiju utakmicu i da protiv Bamberga kod kuće obezbede prolaz u sledeće kolo. To je važno svim ekipama jer to omogućava još utakmica, tako da je motivacija uvek velika kada se igra Evroliga – kazao je trener Partizana. Vujošević se zahvalio navijačima na podršci, ali je rekao da ne
može da razume da neko baca predmete na teren i istakao da ne želi da pojedinačno komentariše svoje igrače.
-Ja sam jednom pogrešio što sam prozvao dvojicu igrača koji su iskočili iz svojih zadataka pa je ispalo ko zna šta. Ne komentarišem pojedinačne učinke  kazao je trener crno-belih.
Povezana vest:  Katić: Iskustvo je na našoj strani