vukoicic_press

Vukoičić: Želimo da nastavimo seriju pobeda u Francuskoj

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da crveno-beli nemaju imperativ pobede u meču petog kola H grupe Evrokupa protiv Orleana, ali da će uprkos tome pokušati da zabeleže dobar rezultat u Francuskoj i nastave seriju bez poraza. Zvezda je posle četiri kola upisala isto toliko pobeda i obezbedila plasman u drugu rundu Evrokupa, ali utakmica za crveno-bele ima takmičarski značaj, jer bi eventualnim trijumfom obezbedili prvo mesto u grupi.
-Nemamo pritisak u smislu da nam od ove utakmice zavisi nastavak takmičenja, tako da ekipa ne razmišlja o eventualnom negativnom ishodu i kakve bi sve to posledice moglo da ima. Ipak, moram da naglasim da ne pomišljamo na poraz, a činjenica da nemamo imperativ pobede nas stavlja u bolju poziciju. Kad smo već dobro odigrali prethodne četiri utakmice, želimo da učinimo sve da i u Francuskoj pružimo dobru partiju i upišemo još jedan trijumf“, rekao je Vukoičić za klupski sajt.
Sa druge strane Orleanu je duel sa Crvenom zvezdom biti il ne biti, jer samo u slučaju pobede ostaju u trci za mesto koje vodi u drugu rundu Evrokupa.
-Francuska liga je izjednačena, a jedna od odlika te lige je da ekipe dosta osciliraju. Orlean nije drastično doveli su Krisa Hila. Ne znamo da li Orlean ima vruć domaci teren, kakav je atmosfera u dvorani i da li je publika aktivna, ali znam da će njihovi igrači učiniti sve da pobede, jer oni nemaju prava na grešku – kazao je Vukoičić.
On je dodao da je Orlean tipičan predstavnik francuske košarkaške škole u kojoj su nosioci tamnoputi americki internacionalci. 
-Uvek su aktivni u skoku, naglašena im je igra u tranzicij, izbegavaju pozicionu igru i traženje komplikovanih rešenja. Ukoliko se uđe u njihov ritam mogu da budu jako neugodni. Medutim, mi smo uspeli da im pariramo u prvom meču pa se nadam da ćemo biti uspešni i ovog puta – objasnio je Vukoičić.
Pun optimizma pred utakmicu sa Orleanom je i Majkl Skot, koji je istakao da njegov tim u odličnom raspoloženju ocekuje gostovanje u Francuskoj.
-Oni imaju veoma dobar tim. Svi njihovi igrači su odlične atlete i moraćemo mnogo da se potrudimo ukoliko želimo da zabeležimo i 11. trijumf u nizu, odnosno da i dalje budemo neporaženi tim u Evrokupu. Najveća opasnost preti nam od Kejleba Grina koji je njihov najbolji strelac i skakač, ali siguran sam da ćemo imati spreman odgovor za njihov stil igre – konstatovao je Skot.
Utakmica Orlean – Crvena zvezda na programu je sutra od 20.30.

Povezana vest:  Kari i Rendl najbolji u aprilu u NBA ligi