shaquille_oneal
Šakil O’Nil: Ja sam Pet Rajli komedije
 
Košarkaška legenda Šakil O’Nil rekao je danas da nakon svog poslednjeg poduhvata sebe smatra „Petom Rajlijem komedije“.
Četvorostruki NBA šampion uporedio je sebe sa slavnim košarkaškim trenerom zbog svoje sposobnosti da izabere prave komičare za svoj projekat da okupui najveće zvezde Stend-ap komedije (All star comedy jam).
-Humor je dobro sredstvo za oslobađanje stresa. Ja kao veliki vođa, stručnjak za organizaciono vođstvo, mogu da izaberem tim, tim za ulični basket, za kikbol (varijacija bejzbola koja se igra nogama), a svakako i tim komičara – rekao je O’Nil.
On je istakao da želi da obezbedi forum za komedije sličnoj seriji Rasela Simonsa „Def komedi džemu“ u kojoj su započete velike karijere Dejva Šapela, Martina Lorensa. Bernija Maka, Kris Takera I drugih.
O’Nil je kazao da se njegov projekat ne bavi samo komedijom crnaca I urbanom humorom i da je zato okupio neke od najboljih komičara današnjice poput Gerija Ovena, Tonija Robertsa, Majkla Blaksona, Kaponea i mnoge druge.
Iako je njegova velika strast komedija, O’Nil je i dalje aktivan u košarci, kao NBA analitičar na televiziji TNT.
O’Nil je na početku sezone ocenio da novi centar Lejkersa Dvajt Hauard nije najdominatniji na svojoj poziciji, što mu je igrač tima iz Los Anđelesa mnogo zamerio.
-Hauard je to prihvatio lično, ali sam hteo da ga razbesnim da može da dominira –  kazao je O’Nil.
Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Srbija danas protiv Letonije, Crna Gora igra sa BIH