partizan_besiktas_slavlje

Partizan bolji od MZT-a, sam na drugom mestu tabele
 
Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu MZT iz Skoplja sa 68:58 (15:12, 14:13, 25:19, 14:14), u 12. kolu Jadranske lige i tako ostao usamljen na drugom mestu tabele.
Crno-beli imaju učinak od devet pobeda i tri poraza, dok MZT ima šest pobeda i šest poraza.
Partizan je predvodio Dru Gordon sa 15 poena i 16 skokova. Davis Bertans postigao je 10 poena za domaći tim.
Najefikasniji u MZT-u bio je Damjan Stojanovski sa 15 poena.
Partizan je protiv borbenog MZT-a igrao u talasima, a prelomio je meč tek u poslednjoj četvrtini.
MZT je poveo sa 9:2 na početku utakmice, iskoristivši možda umor Partizana posle napornog evroligaškog obračuna sa Barselonom u četvrtak, u kome je poražen posle produžetka 68:67.
Partizan je posle početne serije grešaka i promašaja uhvatio ritam i završio prvu deonicu i počeo drugu serijom od 22:3 i preokrenuo sa 7:12 na 29:15. MZT je posle toga odgovorio svojom serijom 10:0 I vratio se u igru na kraju prvog poluvremena, 29:25.
Crno-beli nisu ispuštali vođstvo do kraja meča, ali je gostujući
tim u 28. minutu prišao na samo poen zaostatka, 42:41. Milosavljević je potom pokrenuo mini-seriju od 7:3 kojom je Partizan stekao osetniju prednost, koja je do kraja četvrtine narasla na 10 poena, 45:44.
Partizan je u poslednjih 10 minuta imao i ubedljiviju prednost, a gosti su do kraja u brzoj igri sa mnogo grešaka stigli do pobede.
MZT je bodrilo i stotinjak navijača koji su doputovali iz Makedonije, a meč u polupraznom Pioniru protekao je u neuobičajenoj atmosferi.
Pristalice gostujućeg tima i jedna frakcija Partizanovih navijača su sve vreme pevali bez obzira na dešavanja na terenu, a paljene su dimne bombe i baklje u prvoj četvrtini, tako da se miris dima osećao u hali do kraja meča.
Povezana vest:  JUBILARNI PETI RED BULL KING OF THE ROCK TURNIR U SRBIJI