auto_put_zastoj_(8)

Kolone vozila kod Bačke Topole, Feketića i Beške
 
Iako je mehanizacija zimskih službi uspela da probije snežnu blokadu na autoputu Subotica – Beograd kod Bačke Topole i Feketića, zbog velikog broja vozila na toj deonici se večeras ponovo stvaraju velike kolone, izjavio je dežurni u Informativnom centru Zimske službe „Vojvodinaputa“ Milan Kiselica.
On je kazao da su duge kolone vozila i na deonici tog autoputa, na prilazu mostu kod Beške, naročito iz smera Novog Sada, jer se saobraćaj obavlja samo preko novog mosta, dok je na starom od ranije u toku sanacija.
U Vojvodini, koja je preko vikenda najviše pogođena snegom praćenim pojačanim vetrom, do večeras je prohodno 90 puteva, zahvaljujući danonoćnoj angažovanosti radnika i mehanizacije zimskih službi, rekao je Kiselica.
Na području Banata prohodni su uglavnom svi magistralni i regionalni putevi, a pre 20 sati odblokiran je od snega i put M-7 od Zrenjanina do Novog Sada kod Žablja.
U Sremu su, takođe, svi važniji putni pravci prohodni, sem puta Irig – Maradik, gde je čišćenje u toku. Prohodan je i magistralni put Novi Sad – Ruma preko Iriškog venca, ali je na toj deonici od subote ujutro zabranjen saobraćaj kamionima i šleperima, a ta zabrana za teretna vozila danas je uvedena u čitavoj pokrajini.
Zimske službe „Vojvodinaputa“ nastavljaju intervencije tokom noći, gde god je to potrebno, naglašavaju u tom preduzeću.
Povezana vest:  Ajfelova kula evakuisana jer zaposleni nije znao za vežbu