Dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju sutra, 31. decembra, da rade najmanje od 9 do 18 sati, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

U nedelju, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u ponedeljak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, isto kao i u utorak, 3. januara. U petak, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Povezana vest:  Započnite novu školsku godinu bezbedno

Iz JKP „Gradske pijace” saopšteno je da će zelene pijace sutra, 31. decembra, raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Jedino će pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Dušanovac” 1. i 7. januara raditi skraćeno od 6 do 13 časova. Sve zelene pijace 2. januara radiće od 6 do 13 časova.

Povezana vest:  Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata za novogodišnje i božićne praznike

Garaža na pijaci „Zeleni venac” neće raditi 1. i 7. januara, dok će ostalim danima raditi po redovnom poslovnom radnom vremenu od 6 do 21 čas. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) 31. decembra će raditi uobičajeno od 8 do 16 časova,  dok 1. i 7. januara neće raditi.

Na pijaci „Dušanovac” prodaja iz vozila obavljaće se 31. decembra do 22 časa, 1. i 7. januara neće se obavljati, dok će 2. januara ovaj deo pijace raditi od 14 časova. „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” – 31. decembra će raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca) će 1. i 7. januara biće zatvoren.

Povezana vest:  Crna rupa spremna za "veliki zalogaj"