Festivalski koncept dočeka 2017. godine, pod nazivom „Dve.Nove“, koji premijerno priprema tim „Novi Sad 2021“, okupiće na četiri gradske lokacije najveći broj izvođača do sada. Jedan od centralnih događaja je Trg slobode na kojem će u „najluđoj noći“ nastupiti regionalna pop-ikona Zdravko Čolić, kao i Novosadski big bend.

Dirigent Novosadskog big benda, Fedor Vrtačnik, najavljuje da za Novogodišnju noć pripremaju svojevrsnu esenciju svog umetničkog, muzičkog i zabavnog programa.

Povezana vest:  Tvorci Saut parka debituju na Brodveju

– Pripremili smo repertoar na kojem će biti popularna svetska i domaća dela rok, fank i pop muzike koje će izvesti solisti Bojana Stamenov i Zoran Šandorov uz pratnju Novosadskog kamernog hora – izjavio je Vrtačnik i dodao da će se na bini na Trgu slobode Novosađanima i njihovim gostima predstaviti više od 60 vrhunskih muzičara.

Vrtačnik ne krije zadovoljstvo činjenicom da je ovogodišnja festivalska organizacija dočeka Nove godine obuhvatila i afirmisala jako puno umetnika, pre svega iz Novog Sada, čime je čitav projekat dobio na svežini i zanimljivosti.

Povezana vest:  Okončan razvod Šona Pena i Robin Rajt Pen

– U našem regionu do sada nije zabeležan takav pristup realizacije Novogodišnjeg programa na otvorenom i to je koncept koji sigurno ima svoju budućnost. Novi Sad je postao turistički privlačniji, ponuda je proširena različitim muzičkim i stilskim dešavanjima i to je ono što Grad Novi Sad čini interesantnijim i drugačijim u odnosu na druge gradove u okruženju kada govorimo o dočeku Nove godine – kazao je Vrtačnik.

Povezana vest:  Rođendanska žurka Popboksa

Novosadski big bend su, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada 2003. godine, osnovali profesionalni i renomirani džez i pop muzičari koji sa velikim uspehom nastavljaju novosadsku tradiciju orkestarskog muziciranja zabavne, filmske, scenske i džez muzike.