dusko_vujosevic_kzn_jun_2012 (3)
Vujošević: Ne idemo u Nemačku da bismo sami sebe pobedili
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se ekipa ne opterećuje plasmanom u Top 16 fazu Evrolige, ali da na meč poslednjeg kola sa Bambergom ne ide sa belom zastavom.
-Naša ekipa je mlada i do sada je u Evroligi nastupala na zadovoljavajući način. Nismo opterećeni sa Top 16 fazom. Ako uspemo biće to sjajno, ali neće biti strašno ni ako se ne plasiramo – rekao je Vusošević na konferenciji za medije u hali Pionir.
Koliko je Bamberg nezgodna ekipa crno-beli su osetili u prvom ovosezonskom duelu kada je nemački tim šokirao 7.000 navijača u Pioniru i odneo bodove.
-Svima je jasan značaj utakmice koju igramo u četvrtak, ali on ne sme da blokira ekipu. Pokušaćemo taj značaj da pretvorimo u nešto što će nam pomoći da dobijemo utakmicu na terenu. Duel se igra u Nemačkoj i oni su zbog toga favoriti. Osovinu tima čine im Slovenac Nahvar i Slovak Gavel, a tu je odličan trener Amerikanac Kris Fleming koji zna da pripremi ekipu – istakao je Vujošević.
Pored trijumfa u Bambergu Partizanu je za plasman u Top 16 potrebno i da Bešiktaš kod kuće savlada Lijetuvos Ritas.
-Ne treba zaboraviti da je i Bambergu ova utakmica odlučujuća za drugu fazu, ali mi zaista ne idemo u Nemačku da bismo sami sebe dobili. Putujemo tamo sa velikom željom da napravimo dobar rezultat – poručio je Vujošević.
On je dodao da je mladi centar Dejan Musli počeo da trenira, ali da je pitanje koliko će moći da pruži i kakve je posledice ostavio virus koji ga je mučio prethodnih dana.
Prvotimac crno-belih Nikola Milutinov nije želeo da prognozira ishod, ali je obećao veliku borbu u Nemačkoj.
-Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv dobrog i borbenohg Bamberga. Učinićemo sve što da pobedimo i uz dobar rezultat iz Istanbula napravimo veliki uspeh plasmanom u Top 16 – rekao je MIlutinov.
Utakmica poslednjeg 10. kola D grupe Evrolige između Bamberga i Partizana igra se u četvrtak od 20.45 sati.
Povezana vest:  Zvezda: Mekel želi duplo da se naplati