partizan_besiktas

Gašić: Utakmica sa Zadrom ima ogroman značaj

 

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je danas da će utakmica protiv Zadra u 14. kolu Jadranske lige imati ogroman značaj zbog „traumatičnog poraza“ od Solnoka u prošlom meču.

-Ovo je utakmica od ogromnog značaja, pogotovo posle traumatičnog poraza koji smo doživeli u Mađarskoj. Idemo u goste klubu koji ima veliku tradiciju i koji je u naletu, s obzirom da su zabeležili pobede u seriji. Osim nas, oni su jedina ekipa koja je dobila Split na njihovom terenu – rekao je Gašić.

Povezana vest:  REGIONALNA NLB LIGA, Uvalin: Na zanosimo se protiv Hemofarma

Gašić, koji će voditi ekipu umesto suspendovanog prvog trenera Duška Vujoševića, kazao je da pobeda njegovu ekipu ostavlja u igri za plasman koji priželjkuje i da se „jako dobro zna šta je osnovni cilj Partizana kada je ova sezna u pitanju“.

-Čeka nas jedan ozbiljan protivnik, ali mi naprosto nemamo izbora, treba pre svega i jedino da svoju koncentraciju usmerimo na teren i da iz ovog specifičnog momenta izađemo fizički čvršći, da pokažemo da smo naučili određene lekcije i zabeležimo pobedu – kazao je on.

Povezana vest:  Pobede Klivlenda i Hjustona u polufinalu plej-ofa konferencija

Partizan je u prvom delu sezone savladao je Zadar u Beogradu sa 81:74, a Gašić je istakao da je hrvatski klub kvalitetniji nego što je bio tada.

-Zadar ima vrlo kvalitetan i iskusan sastav, oni su sada kvalitetniji nego što su bili na početku sezone, što je i logično, ako se uzme u obzir da su doveli još dvojicu stranaca koji tada nisu bili u ekipi – istakao je Gašić.

Povezana vest:  Krka pobedila Cedevitu

On je rekao da Zadar ima izvanredan kontranapad koji igra na atipičan način.

-Oni su ekipa koja ima izvanredan kontranapad i to igraju na jedan atipičan način. Treba da obratimo pažnju na deo igre u tranzitu jer su veoma dobri šuteri i važno je iskontrolisati njihov ofanzivni skok – rekao je Gašić.

Partizan će gostovati Zadru sutra od 20.00.