Danilo-AndjusicAnđušić zatražio raskid ugovora sa Partizanom

 

Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Danilo Anđušić zatražio je raskid ugovora s klubom, nezadovoljan statusom u ekipi.

 Anđušić je u pisanoj izjavi preko društvene mreže naveo da odluku trenera Duška Vujoševića o njegovom statusu poštuje, ali da se ne slaže s njom.

 -Smatram da je u ovom trenutku za moju karijeru najbolje da promenim sredinu i odem tamo gde ću igrati. Motivi ove teške odluke za mene su isključivo sportski, nisu u pitanju finansije – istakao je Anđušić, dodajući da se uvek trudio da pruži sve od sebe, na treningu, utakmicama, radom i ponašanjem.

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Energijom nadoknaditi neiskustvo

 -Nijednog trenutka nisam došao u sukob, niti bilo kakav konflikt ni sa jednom osobom u klubu. Posle prošle sezone u Partizanu i reprezentativnog leta, trudio sam se da na treninzima i ukazanim minutama na utakmicama izborim mnogo bolji položaj u veoma mladom timu, ali nisam uspeo da ga promenim. Odluku trenera o mom statusu poštujem, iako se ne slažem s njom. Zato smatram da je u ovom trenutku za moju karijeru, posebno želju da sačuvam status reprezentativca, što je san svakog sportiste, najbolje da promenim sredinu i odem tamo gde ću igrati- poručio je Anđušić i ujedno se oprostio sa navijačima Parrtizana, kojima, kako je istakao, duguje posebnu zahvalnost.

Povezana vest:  Radonjić: Bolji tim u odnosu na prošlu sezonu

 -Izvinjavam se svim predstavnicima medija, sa kojima sam uvek imao korektan odnos, što ne želim nikakvu medijsku pompu u ovim za mene teškim danima, zbog čega se i obraćam isključivo na ovaj način, preko društvene mreže dostupne svima, iznoseći jedino istinite motive za ovu moju odluku, uz zahvalnost i nadu da će imati razumevanje, kao i svi ljudi dobre volje u klubu i oko njega, Grobari posebno – zaključio je 21. godišnji košarkaš.

Povezana vest:  Osmokrović za pobedu beogradskog Radničkog